nieuws

Snckbr-eigenaar start crowdfunding voor tapasrestaurant op Curaçao

Restaurant 2492

Sander de Klerk, mede-eigenaar van de SNCKBR-formule, is samen met ondernemer Jorick Vermeij bezig om via horecacrowdfunding tapasrestaurant La Cantina Del Patron op Curaçao te realiseren.

Snckbr-eigenaar start crowdfunding voor tapasrestaurant op Curaçao

Plan is dat La Cantina Del Patron dit voorjaar al de deuren opent. De totale geprognosticeerde investering voor de verbouwing en de inrichting van het horecaconcept bedraagt € 353.000. De Klerk: ‘Binnen één dag hebben we al meer dan €110.000 opgehaald. En dat is echt uniek voor een horecaproject via crowdfunding op Curaçao.’

Lees ook: ‘Gezonde cafetaria’ SNCKBR opent tweede vestiging

La Cantina Del Patron

tapasLa Cantina Del Patron wordt de naam van het tapasrestaurant in het centrum van Willemstad: de Nieuwstraat in Pietermaai dat bekend staat om de gekleurde authentieke handelshuizen.

Inrichting

Over het pand zeggen de ondernemers: ‘De inrichting is uniek, verschillende ‘open’ kamers met elk zijn eigen thema. Zo is er de ruimte Pesca, één die aanvoelt als een vismarkt, een vleeskamer met tafels bekleed met leder, oude stallampen, een koeienkop aan de wand en een oud slagersblok waar de zelf uit Spanje ingevlogen Pata Negra’s gesneden worden voor de gasten. Daarnaast een ruimte die volledig in het teken staat van wijn, een cocktailbar genaamd Tequila, een lounge en een playa. Laatstgenoemde met het langste barblad van heel Curacao.

Leestip: Horeca Crowdfunding blijft groeien

Hollandse snackbar

Het restaurant telt 130 couverts. ‘Voor de late night snacks hebben wij een echte Hollandse snackbar die aan de zijkant van het pand zit’. Op de bovenverdieping van het pand zullen twee appartementen gerealiseerd worden.

Cijfers

tapas2De totale geprognosticeerde financieringsbehoefte, rekeninghoudend met voorraden, opstartkosten, huurwaarborg en werkkapitaal is afgerond op € 443.000. De eigen inbreng is € 107.000. Er resteert hierdoor een (langlopende) financieringsbehoefte van € 336.000. De omzet (exclusief verhuur appartementen) is begroot op afgerond € 1.1 miljoen per jaar.

Klik hier voor meer informatie over het crowdfundingproject.

Sander de Klerk is mede-eigenaar van Snckbar. De tweede vestiging in Amsterdam werd eerder ook via Horecacrowdfunding.nl gefinancierd. De derde vestiging wordt begin april geopend in Eindhoven.

Klik hier voor crowdfundingtips voor de horeca

 

Reageer op dit artikel