nieuws

Sterrenchef Michel Del Burgo overleden

Restaurant 1038

De Franse chef Michel Del Burgo (55) is afgelopen weekend in Parijs overleden. De chef werd door Michelin meerdere keren bekroond met een of meerdere sterren. Niet alleen in Frankrijk, maar ook daarbuiten. Del Burgo was ziek, zo lieten zijn kinderen weten.

Sterrenchef Michel Del Burgo overleden

Michel del Burgo is zaterdag 11 maart 2017 in Parijs overleden. De sterrenchef stierf in het ziekenhuis aan ‘een slepende ziekte’, deelden zijn kinderen mee aan Franse media.

De kwaliteiten van chef Michel Del Burgo werden al vlug opgemerkt in Hôtel de l’Europe in Avignon, en vervolgens in La Barbacane in Carcassonne (1990-1996), waar zijn gerechten werden beloond met twee Michelinsterren.

Daarna leidde hij de keukens van de Bristol in Paris (1996-1999) en van het prestigieuze restaurant Taillevent (1999-2002, drie Michelinsterren). De chef stond ook achter de kachel van Chantecler, het restaurant van hotel Negresco in Nice, en de Orangerie in Parijs.

In het buitenland kookte de sterrenchef in Rusland, Hongkong en elders in China. In Hongkong kookte Del Burgo drie sterren voor L’Atelier Joël Robuchon. In Moskou stond hij aan het hoofd van Le Duc.

Een van de leermeesters van sterrenchef  Del Burgo was Alain Ducasse. Zelf heeft hij het vak in ieder geval doorgegeven aan zijn kinderen. Zijn zoon runt een restaurant in de buurt van Carcassonne en zijn dochter werkt in de keuken in Parijs.

Reageer op dit artikel