nieuws

Topjaar voor Just Eat en Thuisbezorgd.nl: winst verdrievoudigd

Restaurant 1257

Het Britse maaltijdbezorgbedrijf Just Eat heeft een goed jaar achter de rug. De branchegenoot van het Nederlandse Takeaway (Thuisbezorgd.nl) profiteerde van een sterke groei van het aantal bestellingen. Daardoor kon het de winst ruimschoots verdrievoudigen, blijkt uit de dinsdag gepubliceerde jaarcijfers.

Topjaar voor Just Eat en Thuisbezorgd.nl: winst verdrievoudigd

Just Eat verwerkte 136,4 miljoen bestellingen, 42 procent meer dan een jaar eerder. Dat leverde een omzet op van bijna 376 miljoen pond (434 miljoen euro). Dat is ruim de helft meer dan in 2015. Het bedrijfsresultaat voor eenmalige posten verdubbelde bijna tot 115 miljoen pond. De nettowinst van Just Eat viel met 71 miljoen pond ruim drie keer zo hoog uit dan een jaar eerder.

>>Meer nieuws over Thuisbezorgd.nl

Sterke groei Just Eat

Voor dit jaar voorziet Just Eat opnieuw een sterke groei van de opbrengsten, naar een niveau tussen de 480 miljoen en 495 miljoen pond. Ondanks fikse investeringsplannen gaat het bedrijf er vanuit dat ook het bedrijfsresultaat een verdere stijging laat zien.

>>‘Volop kansen restaurants door maaltijdbezorging’

Just Eat is actief in dertien landen, waarvan acht in Europa. De activiteiten in de Benelux verkocht het bedrijf vorig jaar aan Takeaway.

>>Lees ook: Bezorgservices restaurants? ‘Het is absoluut lucratief’

Reageer op dit artikel