nieuws

Verkeersbord voor zwangere vrouwen bij restaurant Johanna’s Hof Castricum

Restaurant 1537

‘Betreft het geen 1 april-grap?’, vroeg de redactie van Misset Horeca aan de horecaondernemer van restaurant Johanna’s Hof in Castricum. ‘Nee, sinds donderdag 30 maart staan er echt speciale verkeersborden voor zwangere vrouwen op de parkeerplaats’, laat Theo Groentjes van Johanna’s Hof lachend weten.

Verkeersbord voor zwangere vrouwen bij restaurant Johanna’s Hof Castricum
Verkeersborden voor zwangere vrouwen op de parkeerplaats van Johanna's Hof

‘Afgelopen week hebben wij in samenwerking met Duinbeheerder PWN de verkeersborden geplaatst, het gaat om een test tot en met oktober. Een primeur in horecaland.’ PWN en restaurant Johanna’s Hof hebben twee speciale parkeerplaatsen voor zwangere vrouwen gerealiseerd naast de duiningang. PWN en restaurant Johanna’s Hof werken samen met andere lokale ondernemers, gemeente Castricum en de Provincie aan een mooie strandomgeving binnen het Zeeweg-Overleg. Het restaurant bracht het idee in voor de speciale parkeerplaatsen.

‘Er wordt niet gecontroleerd’

Marijke Dokter en Theo Groentjes van het restaurant: ‘We krijgen veel jonge gezinnen op bezoek en kregen vaker het verzoek voor een parkeerplaats nabij de ingang voor zwangere vrouwen. We denken graag met hen mee. Daarbij is het een leuke gimmick die deze parkeerplaats onderscheidt van de anderen. Het is geweldig dat dit idee wordt waargemaakt.’

PWN, duinbeheerder en daarmee eigenaar van de parkeerplaats, steunde het initiatief. Samen realiseerden de partijen de twee parkeerplaatsen. In eerste instantie is het een experiment tot oktober 2017. PWN wil graag zien hoe zwangere bezoekers reageren en of er voldoende van de plaatsen gebruik wordt gemaakt. Er wordt niet gecontroleerd of de parkeerplekken op de juiste manier worden gebruikt, maar beide partijen hopen dat bezoekers er respectvol mee om gaan.

Reageer op dit artikel