nieuws

Belgen kunnen met taxiboot naar Air Republic van Sergio Herman

Restaurant 3225

Een Belgische botenverhuurder start met taxi’s over het water vanuit Knokke of Zeebrugge naar Cadzand, naar de nieuwste zaak van Sergio Herman, Air Republic. Deze brasserie bevindt zich in de jachthaven van Cadzand in een superstrak paviljoen met uitzicht op zee en de haven.

Belgen kunnen met taxiboot naar Air Republic van Sergio Herman
Air Republic van Sergio Herman in Cadzand

Knokke Boat van Christophe Lenaerts wil gasten zo op een exclusieve manier vervoeren. Er kunnen maximaal 12 passagiers mee per vaarbeurt en de kosten bedragen 750 euro. Inbegrepen bij de prijs van deze vaartocht is een glas champagne aan boort.

Christophe Lenaerts van Knokke Boat Rental organiseert naast deze bijzondere taxirit naar Air Republic ook zeehondentours. Gasten moeten wel zelf een reservering maken bij Air Republic. Gasten varen naar het nieuwe restaurant in het Nederlandse Cadzan in ‘een onzinkbare motorboten met een harde onderkiel en opblaasbare zijkanten.’

Wie wil, kan vanaf Oostende, Nieuwpoort, Blankenberge of Zeebrugge opgehaald worden met de powerboat om vervolgens over de Noordzee – met een glaasje champagne in de hand – naar Cadzand gevaren te worden.

Volgens Lenaerts zijn er al ‘enkele boekingen gemaakt.’’Zodra Sergio Herman het idee van zijn nieuwe brasserie bekend maakte, hebben we meteen contact gezocht’ zegt hij in Belgische media. ‘Air Republic en Knokke Boat focussen zich op hetzelfde publiek, mensen die houden van luxe. In de toekomst gaan we ook proberen om een aantal tafeltjes zelf te reserveren en die rechtstreeks aan te bieden aan onze klanten.’

Keuken Air Republic

Sergio Herman zegt over Air Republic – 31 maart 2017 geopend – dat de keuken draait om eenvoudige bereidingen van Zeeuwse producten. ‘De focus ligt daarbij op de klassieke keuken en veel van de gerechten die we bij Air Republic serveren hebben ooit bij mijn vader op de kaart gestaan.’

Sergio Herman Air Republic

Sergio Herman

‘Denk daarbij aan gemarineerde mosseltjes, oesters met champagnesaus en langoustines maar ook een lekker stuk vlees of een kip van de rotisserie. Uiteraard blijven we met dit concept ook de kwaliteit waarborgen die inmiddels van onze restaurantgroep wordt verwacht.’

In samenwerking met conceptstudio SH19 en het Antwerpse architectenbureau Inarco is het laagdrempelige restaurant Air Republic – dat vlakbij Pure C ligt – ontworpen met een stoere en tijdloze uitstraling.

De keuken van Air Republic staat onder leiding van Alex Buiten. Deze 29-jarige chef werkt al meer dan vijf jaar voor Sergio Herman en stond tot voor kort in de keuken van restaurant Pure C. Alex Buiten wordt bijgestaan door Nicolas Misera, die eerder werkte voor Chez Bru in het Franse Eygalières en Carcasse in het Belgische Koksijde. Beide chefs werken in de lijn van Sergio Herman, die de stijl van de gerechten bepaalt.

Aircafé

Naast het restaurant komt in hetzelfde gebouw een Aircafé waar drankjes en lichte gerechten besteld kunnen worden. Deze kunnen genuttigd worden op het terras, het ernaast gelegen strand of worden meegenomen. Het restaurant wil een breed publiek aanspreken met op de kaart naast de vis-, schaal- en schelpdierbereidingen, ook Hermans kenmerkende lichte en frisse groentebereidingen.

Als ode aan zijn vader zullen er ook gerechten van Ronnie Herman op de kaart staan die de basis hebben gevormd van de carrière van Sergio Herman.

Strandresidentie Cadzand

Air Republic is onderdeel van een groter project, het Strandresidentie project, dat op de locatie van restaurant Pure C in 2018 moet zijn gerealiseerd. Het Strandhotel in Cadzand krijgt exclusieve appartementen. Daarnaast wordt het huidige viersterrenhotel volledig vernieuwd en krijgt het 70 kamers. Er zal gefaseerd worden opgeleverd terwijl de complete realisatie van het hele project in 2018 is gepland. Sergio Herman wordt zelf verantwoordelijk voor de zes Pure C suites. De exploitatie van de overige kamers blijft in handen van de eigenaren van het Strandhotel.

Reageer op dit artikel