nieuws

Eetpiraat vlucht zwemmend voor hoge rekening restaurant

Restaurant 539

Een Australische rapper heeft een nat pak opgelopen bij een vermeende poging te ontkomen aan een hoge rekening van een restaurant. De eetpiraat propte zich vol in de horecagelegenheid Main Beach en dook volgens Australische media vervolgens in zee.

Eetpiraat vlucht zwemmend voor hoge rekening restaurant

De vluchtpoging van rapper 2pec mislukte jammerlijk. Agenten op een jetski achterhaalden de eetpiraat en sloegen hem in de boeien. De 33-jarige musicus ging niet met een lege maag de cel in: hij had naar verluidt onder meer twee kreeften en zes oesters verorberd bij het restaurant.

Rekening restaurant

De totale kosten van het etentje bedroegen ruim 600 dollar (424 euro). De rechter in Queensland kon maandag haar oren niet geloven toen ze hoorde hoeveel de man had gegeten. ‘Mijn god. In zijn eentje?’, reageerde de verblufte magistraat.

De rapper ontkent overigens dat hij wegrende voor de rekening. Hij zou een vriendin te hulp zijn geschoten die op het punt stond te bevallen. Ook stelde 2pec dat de kreeft niet goed bereid was. De uitbaters van het restaurant ontkennen dat met klem.

Eetpiraat herkennen? Tips op een rij

Gasten die zonder te betalen het horecabedrijf verlaten of gasten die kostbaarheden meenemen veroorzaken flinke schadeposten in de horeca. Misset Horeca zet enkele doortrapte trucs op een rij. Plus: hoe herken je die eet- en slaappiraten? Lees hier de tips.

Als horecaondernemer vertrouwt u uw klanten (bijna) op hun blauwe ogen: de gast bestelt en u wordt meestal pas na nuttiging van de consumptie(s) betaald. Maar wat als de gast zonder te betalen wil vertrekken of al vertrokken is? In de meeste gevallen zult u politie inschakelen. En dan?  Lees hier over eetpiraterij: het proces tot in de rechtbank

Reageer op dit artikel