nieuws

Restaurant Ferilli’s geopend in The College Hotel

Restaurant 3064

In The College Hotel in Amsterdam opent Carlo Ferilli het Italiaanse restaurant Ferilli’s. De leiding van de keuken is in handen van de Italiaanse Michelinchef Donatella Zampoli. Zij haalt de modern-klassieke Italiaanse keuken naar Amsterdam.

Restaurant Ferilli’s geopend in The College Hotel

Het high-end restaurant in The College Hotel van Carlo Ferilli, grondlegger van horecaconcept George, ademt de sfeer van de jaren ’20 met klassieke Italiaanse gerechten en een stijlvol interieur. Michelinchef Donatella Zampoli kookte eerder bij de Italiaanse restaurants Cantinetta Antinori in Florence en Mas del Saugo in Cavalese. Geïnspireerd door het culinair erfgoed van haar moederland, creëerde Zampoli een menu van traditionele Italiaanse gerechten, zoals Risotto ai Funghi, Melanzana en Pasta al Ragù di Bologna.

Moderne invloeden in gerechten

Een enkele keer krijgen moderne invloeden grip op een gerecht van Zampoli, zoals de groentetempura bij de gebraiseerde kalfswang en het trio van Italiaanse burgertjes. Naast lunch en diner serveert Ferilli’s patisserieën als Italiaans all-day breakfast. Het barmenu is ingekleurd met tradities als aperitivo: bitterzoete cocktails, wijnen en kleine bites.

Carlo Ferilli eigenaar van vijf kledingzaken

Eigenaar Carlo Ferilli wil met zijn restaurant de karakteristieken van zijn geliefde Italiaanse keuken met Amsterdam delen. Ferilli was eerder verantwoordelijk voor het succes van modemerk Replay, opende diverse horecaconcepten, waaronder George en hij is vandaag de dag eigenaar van vijf kledingzaken in Amsterdam Oud-Zuid.

The College Hotel en Ferilli’s leiden studenten op

Ferilli’s is gevestigd in een pand in neorenaissance stijl daterend uit 1894. Aanvankelijk werd het gebouw gebruikt als school en ook vandaag de dag wordt er gewerkt aan ontwikkeling van talent. Zoals jonge Italianen leren koken van (groot)ouders, neemt Ferilli’s horecatalent onder de vleugels. In een leertraject worden studenten van de ROC Hotelschool in drie jaar tijd onder kundige begeleiding opgeleid tot high-end hospitality professionals. The College Hotel en Ferilli’s willen op deze manier studenten motiveren en ondersteuning bieden in de voorbereiding op hun toekomst.

The College Hotel in Amsterdam heropende een jaar geleden de deuren. Historische aspecten in het monumentale pand zijn zoveel mogelijk in originele staat teruggebracht. Ook werd het hotel gerestyled.

Lees ook: Foto’s: Renovatie The College Hotel ‘soms over de top’

Eerder aankondiging van de opening restaurant Ferilli’s

Reageer op dit artikel