nieuws

Geoffrey van Melick, voormalig sous van ’t Nonnetje, start restaurant Oxalis

Restaurant 14034

Geoffrey van Melick, voormalig souschef van tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, gaat zijn plannen voor een eigen zaak realiseren. Hij heeft een pand in Wervershoof in Noord-Holland en opent daar deze zomer zijn eigen zaak, restaurant Oxalis.

Geoffrey van Melick, voormalig sous van ’t Nonnetje, start restaurant Oxalis

Geoffrey van Melick doet zijn plannen uit de doeken tegenover Misset Horeca. ‘Ik zit nog in de beginfase… Wanneer Oxalis (wat klaverzuur betekent) precies opent weet ik nog niet. De vergunning voor de Drank- en Horecawet is aangevraagd, maar hoe lang dit precies gaat duren, weet ik niet. Ook gaan we het interieur nog aanpassen en schilderen.’

Oxalis Wervershoof

Volgens Van Melick komt Oxalis in een klein, romantisch pandje in Wervershoof, West-Friesland. Er zit nu vier jaar horeca in, daarvoor een schoenmaker maar het is oorspronkelijk het oude postkantoor van Wervershoof. ‘Hier liggen onze roots en we hebben de mooiste ingrediënten uit de regio.’ Partner Shamée van Melick-Deen blijft voorlopig werken voor wijnbar Vinck in Hoorn.’

Oxalis heeft binnen ongeveer 25 zitplaatsen. Buiten op het terras – op het zuiden – zo’n 40 tot 50. ‘Dit najaar gaan we een serre aan het pand bouwen zodat we binnen ook meer gasten kunnen ontvangen. Op de etage boven het restaurant komt een guesthouse.’

Van Melick gaat naast diner ook lunches, koffie en sappen serveren bij Oxalis. ’s Middags zeker. Daar leent de locatie zich perfect voor. Ook met ons grote terras op het centrale plein. Een lekkere salade, kleine lunchgerechtjes. Dat type. ’s Avonds gaat de drempel dan wel iets omhoog en kunnen gasten bijvoorbeeld een viergangendiner eten. Ik ga zeker goede kwaliteit leveren, maar ik stem de kaart natuurlijk wel af op de omgeving. Het is en blijft Wervershoof.’

Ambities GeGeoffrey van Melick, voormalig souschef van tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, gaat zijn plannen voor een eigen zaak realiseren. Hij heeft een pand in Wervershoof in Noord-Holland en opent daar deze zomer zijn eigen zaak, restaurant Oxalis.offrey van Melick

Over zijn ambities op culinair niveau laat Van Melick zich niet heel uitgesproken uit. ‘Het zou heel stom zijn om een zaak te beginnen met het idee: ik wil een ster. Ik wil er gelukkig mee worden. Een mooie bruisende zaak neerzetten. Wat ik het liefst doe: koken, breng ik er in de praktijk. En wat komt, dat komt.’

Chef Geoffrey van MelickGeoffrey van Melick, voormalig souschef van tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, gaat zijn plannen voor een eigen zaak realiseren. Hij heeft een pand in Wervershoof in Noord-Holland en opent daar deze zomer zijn eigen zaak, restaurant Oxalis.

Geoffrey van Melick werkte 4,5 jaar voor ’t Nonnetje in Harderwijk waarvan 2,5 jaar als sous. Twee jaar geleden verliet hij het bedrijf. Hij is sindsdien actief met twee bedrijven, Truffelsbestellen.nl en Oxalis dienstverlening. Via dit eerste initiatief kunnen hobbykoks en horecabedrijven wilde truffels bestellen. Via Oxalis dienstverlening doet Van Melick advieswerk en cateringklussen.
Voor zijn werk als rechterhand van Michel van der Kroft bij ’t Nonnetje werkte hij onder meer als chef de partie bij The Fat Duck in Bray (VK), in diezelfde rol werkte hij 1,5 jaar bij Apicius in Bakkum. Stages liep hij bij Amber in het Landmark Oriental Hotel in Hongkong van Richard Ekkebus en bij Restaurant Arzak in San Sebastian, Spanje.  In 2014 won Van Melick het Zilveren Koksmes (kampioen jonge koks) op de Horecava in Amsterdam.

Wervershoof is een dorp in de gemeente Medemblik in de regio West-Friesland in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het dorp heeft ongeveer 9.000 inwoners.

Lees ook:
>> Restaurantplannen voor Geoffrey van Melick

Reageer op dit artikel