nieuws

Het Amsterdamse Proeflokaal opent de deuren op Stadionplein

Restaurant 4856

Het Amsterdamse Proeflokaal gaat op 13 april open op het vernieuwde Stadionplein in Amsterdam.De zaak heeft een restaurant, een bier- en wijnwereld, een ‘food experience’, workshop kitchen en proeftafels. ‘Op een oppervlakte van 1800 vierkante meter proeven gasten al het lekkers uit Amsterdam.’

Het Amsterdamse Proeflokaal opent de deuren op Stadionplein

Amsterdammers en toeristen kunnen bij Het Amsterdamse Proeflokaal de smaak van Amsterdam ervaren. Hans Bosma van Het Amsterdamse Proeflokaal: ‘Gasten proeven traditionele Amsterdamse gerechten, geïnspireerd op zowel lokale, nationale als internationale smaakinvloeden, die de afgelopen eeuwen hun weg hebben gevonden naar onze hoofdstad.’

Proeftafels, seafoodbar en bierwereld

Het Amsterdams Proeflokaal heeft een restaurant, proeftafels, een seafoodbar, een bier- en wijnwereld voor het houden van proeverijen en een ‘food experience’. Bij de food experience kijken gasten een film over de smaak– en eetgeschiedenis van Amsterdam afgewisseld met aansprekende hoogtepunten uit de geschiedenis van de hoofdstad. ‘Gasten komen ogen en oren tekort op de twee verdiepingen waar de zaak gevestigd is’, aldus Bosma. De eerste verdieping is geschikt voor evenementen en grote groepen. De wijn- en bierwereld voor proeverijen en een workshop kitchen bevindt zich op deze etage.

Smaak van Amsterdam

Bosma: ‘De komende tijd bouwen wij verder aan een verrassend programma voor de gasten, waaronder proeverijen, workshops en lezingen. De smaak van Amsterdam staat in alle activiteiten centraal.’

 

Het Amsterdamse Proeflokaal werkt samen met ROC 

Het Amsterdamse Proeflokaal werkt intensief samen met onder andere het ROC van Amsterdam. De eerste 35 studenten krijgen hier hun praktijk- en theorieonderwijs op locatie. Het restaurant is een opleidingsplek voor ROC studenten en moet dienst doen als toeristenattractie en workshoplocatie.
Het Amsterdamse Proeflokaal is een prominent onderdeel van House of Hospitality, een publiek/privaat samenwerkingsverband tussen kennisinstellingen en het bedrijfsleven in de Groot Metropoolregio Amsterdam.

 Sfeer

De nieuwe hotspot op het Stadionplein wil een ontmoetingsplek zijn waar mensen bij elkaar komen (buurtbewoners, toeristen, foodies, zakenmensen) en wil vanuit haar opzet en ambiance nieuwe inzichten geven op het gebied van eten, gezelligheid en gastvrijheid.
Het Amsterdamse Proeflokaal is vanaf 13 april zeven dagen per week geopend van 6 uur ’s ochtends tot middernacht.

Hotel Twenty Eight

Op de bovenste twee verdiepingen van het gebouw aan de Stadionplein 300 komt hotel Twenty Eight. Het hotel is geen onderdeel van Het Amsterdamse Proeflokaal, maar behoort tot de City ID Suites. Twenty Eight gaat in april 2017 open en heeft 56 suites en appartementen met in totaal 134 bedden. Behalve een lounge, fungeert de lobby als een plek om te werken en kan er in de moderne gym en spa uitgebreid ontspannen worden. De internationale uitstraling met bijzonder interieur is ontworpen door Martin Brudnizki.

Reageer op dit artikel