nieuws

HMSHost maakt overstap naar de binnenstad

Restaurant 3103

HMSHost, bekend van haar outlets op luchthavens en stations, maakt de overstap naar stadscentra. De primeur is voor Utrecht: hier opent HMSHost vijf nieuwe concepten. Er komt een Leon, een Burger Federation en een Libanese kantine: Comptoir Libanais. Vervolgens een Two Tigers en een Bistrot Bakery. 

HMSHost maakt overstap naar de binnenstad

HMSHost heeft vijf horecaconcepten ontwikkeld voor de Stadskamer in Utrecht. Dit is een nieuw gebouw dat door Klépierre, de Europese winkelcentrumspecialist, wordt gebouwd in Hoog Catharijne. Het wordt den gebied met de focus op horeca. Het brede aanbod van eten en drinken creëert een uitnodigende sfeer voor gasten die hier kunnen ontspannen en rustig zitten of iets bestellen om mee te nemen.

Leon, Comptoir Libanais en burgers

De opening van vijf concepten in het centrum van Utrecht verloopt in twee fasen. In oktober 2017 zal HMSHost Leon openen, de ‘naturally fast food’ keten uit Londen. HMSHost heeft dit concept in 2016 in Nederland geïntroduceerd. HMSHost biedt daarnaast ook een Nederlandse primeur; Comptoir Libanais. Deze Libanese kantine serveert gezonde, eenvoudige Libanese gerechten in een authentiek, vriendelijk en kleurrijk design. Comptoir Libanais is in 2008 opgericht in Londen en heeft nu 17 restaurants in Engeland.

Het derde concept dat in de eerste fase opent is Burger Federation, een eigen concept van HMSHost, met onder andere een vestiging in Designer Outlet Roermond. Dit concept speelt in op de vraag naar gourmet burgers van lokale en biologische ingrediënten geïnspireerd op internationale en lokale recepten.

>> Meer lezen over HMSHost op MissetHoreca

Two Tigers en Bistrot Bakery

Begin 2019 zal de tweede fase zijn voltooid, met onder andere Two Tigers, waar een uitstekende mix van nieuwe en klassieke pan-Aziatische gerechten wordt geserveerd en Bistrot Bakery met een verscheidenheid aan authentieke smaken die dit het ideale concept maken voor mensen die echt geven om kwaliteit.

Walter Seib, CEO van HMSHost International: ‘Het nieuwe winkelcentrum Hoog Catharijne met de Stadskamer zal het kloppende hart van Utrecht worden en een thuishaven voor winkelend Nederland. Wij zijn trots om met Klépierre samen te werken. Dit biedt ons de mogelijkheid om te laten zien dat wij de perfecte gastheer zijn, overal waar mensen onderweg zijn. Samen met onze strategische brand partners hebben we concepten ontwikkeld waar mensen zich thuis voelen en waar ze graag vertoeven.’

Naast het nieuwe winkelcentrum krijgt Hoog Catharijne ook een hotel, casino, bioscoop en 600.000 vierkante meter kantoorruimte.

HMSHost

HMSHost heeft ongeveer 80 horecaconcepten op de luchthaven Schiphol. HMSHost staat elk jaar hoog in de top 100 van Grootste bedrijven en merken van Misset Horeca. In 2016 op nummer 12 met ruim € 100 miljoen omzet.

Eerder al maakte HMSHost de stap naar treinstations, waar het de exploitatie van 18 Burger King en drie La Place restaurants op stations overnam van NS Retail.

HMSHost, onderdeel van de Autogrill Group, is een van werelds meest toonaangevende bedrijven op het gebied van luchthavenwinkels en -catering. HMSHost is actief op meer dan 100 luchthavens wereldwijd, waaronder 15 Europese luchthavens en de 20 drukste luchthavens van Noord-Amerika. De jaaromzet van de onderneming bedraagt meer dan USD 2,5 miljard en er werken ruim 34.000 medewerkers wereldwijd.

Reageer op dit artikel