nieuws

KHN: Omzeil als restaurant Thuisbezorgd.nl

Restaurant 2155

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vindt het een goede ontwikkeling dat restaurants steeds vaker gasten verleiden om rechtstreeks eten te bestellen, in plaats van via Thuisbezorgd.nl. Dit doen restaurants bijvoorbeeld door een brief bij de bestelling te voegen met het verzoek de volgende keer rechtstreeks bij de horecazaak te bestellen.

KHN: Omzeil als restaurant Thuisbezorgd.nl

‘Benadruk dat mensen ook bij jou kunnen bestellen’,  zegt Robér Willemsen, voorzitter van KHN, in gesprek met radiozender BNR.  ‘Je mag best afspraken met elkaar maken en het is prima dat Thuisbezorgd bestaat’, zo vervolgt hij. ‘Maar als je 12 procent commissie vraagt over een bestelling en tegen de ondernemer zegt dat hij niet minder geld mag vragen dan bij een bestelling via Thuisbezorgd, dan vinden wij dat hun macht te groot wordt. Een restauranteigenaar mag niet onder de prijs op Thuisbezorgd gaan zitten. Dat is een afspraak die in andere landen om ons heen verboden is’, aldus Willemsen. Restaurants die bezorgen moeten zorgen dat ze baas zijn in eigen huis.’

>>Bezorgservices restaurants? ‘Het is absoluut lucratief’

‘Nog nooit zulke onzin gehoord’

Robèr Willemsen

Robèr Willemsen, voorzitter KHN.

Thuisbezorgd.nl-oprichter Jitse Groen heeft ‘nog nooit zulke grote onzin’ gehoord. ‘Koninklijke Horeca Nederland probeert hier slechts te scoren over de rug van ons bedrijf. Onze afspraken zijn over heel Europa gelijk. Ik zou zelfs willen stellen dat Thuisbezorgd.nl de goedkoopste bestel- en bezorgsite is.’  Volgens de bestelsite is Thuisbezorgd.nl de beste manier om te adverteren voor kleine ondernemers. ‘We zijn heel veel geld kwijt aan televisiereclames.’ Dat verklaart volgens Groen ook die 12 procent. ‘Als je bij ons 500 euro investeert, krijg je daar bijna 5000 euro aan omzet voor terug.’ Thuisbezorgd zegt dat ze een goede relatie hebben met haar restaurants. We werken met bijna 30.000 bezorgrestaurant, dus ik snap best dat ze het proberen om de bestelling rechtstreeks te krijgen. Het is net als zwartrijden. Dat kan wel, maar het is niet zo netjes. KHN heeft nauwelijks leden bij bezorgrestaurants dus ik denk dat dit de achterliggende gedachte is van die mening.’

>>Topjaar voor Just Eat en Thuisbezorgd.nl: winst verdrievoudigd

Reageer op dit artikel