nieuws

Nick Bril van The Jane** serveert gerechten op naaktmodel

Restaurant 13861

Bezoekers aan het culinaire evenement Antwerpen Proeft zullen komend weekeinde getrakteerd worden op een even bijzondere als ‘pikante’ culinaire demonstratie. Nick Bril van The Jane (**) in Antwerpen zal tijdens Antwerpen Proeft zijn gerechten niet presenteren op een servies maar op het naakte lichaam van internationaal model Marisa Papen. Doel: op artistieke wijze aandacht vragen voor de problematiek rond plastic afval.

Nick Bril van The Jane** serveert gerechten op naaktmodel

Marisa Papen en Nick Bril, chef-kok van restaurant The Jane zetten zich al jaren in voor de strijd tegen plastic afval. Iets dat op het land en in onze oceanen een steeds groter probleem wordt. Papen poseerde dit jaar belangeloos voor de kalender ‘plastic sushi’, die met name aandacht vraagt voor het plastic afval in de zee. Papen: ‘Met deze actie die we ‘Nothing Beats Nature’ noemen, wil ik samen met Nick en Natural Tableware laten zien dat er ook op culinair gebied altijd alternatieven zijn voor wegwerpplastic.’

Disposables

Mariska Papen

De artistieke actie wordt mede mogelijk gemaakt door Natural Tableware, een fabrikant van duurzame disposables en tevens leverancier van disposables bij onder andere Antwerpen Proeft. Nick Bril is ambassadeur van het merk, dat aansluit bij zijn missie om de hele culinaire branche te verduurzamen. Marisa en hij zullen zich op zaterdag 29 april om 19.30 presenteren op het AEG proefpodium.

Antwerpen Proeft

Antwerpen Proeft vindt plaats van vrijdag 28 april tot en met 1 mei. Het is een culinair evenement waar gasten kunnen proeven van culinaire gerechten van bekende restaurants en chefs. Alle gerechten worden geserveerd op duurzaam wegwerpservies. Daarnaast kunnen bezoekers masterclasses en kookdemonstraties volgen. Kaarten voor ‘Antwerpen Proeft’ zijn hier te koop.

Eigen lijn voor Nick Bril

‘We koken steeds vaker buiten het restaurant’, zegt Nick Bril. ‘Dan is porselein onhandig, maar wil je de gasten ook geen plastic bord voorzetten. Het doet afbreuk aan je product en het gaat ten koste van de beleving van je gast en daar zit geen enkele chef op te wachten.’

Nick Bril heeft zelf ook een wegwerpservies op de markt gebracht. Het betreft een hoogwaardige composteerbare soort dat kan worden ingezet tijdens culinaire evenementen. Voor het servies werd samengewerkt met ontwerpster Yaara Landau Katz en producent Natural Tableware. De lijn disposables wordt wereldwijd verkocht aan chefs, cateringbedrijven, foodtrucks en consumenten.

Reageer op dit artikel