nieuws

Peter Lute opent nieuw restaurant in Amsterdam

Restaurant 7969

Peter Lute opent in oktober 2017 een nieuwe zaak in Amsterdam. In het pand van het voormalig stadsarchief opent hij The Arc by Lute aan de Amsteldijk in het Pestana Hotel. Peter Lute kreeg landelijke bekendheid door zijn deelname van het tv-programma Masterchef.

Peter Lute opent nieuw restaurant in Amsterdam
Peter Lute

The Arc van chef Peter Lute is onderdeel van het nieuwe vijfsterrenhotel Pestana aan de Amsteldijk, gevestigd in het voormalige stadsarchief. Pestana is een Portugees hotelmerk.

Peter en Marieke Lute, bekend van De Kruidfabriek, Explore en Lute restaurant, openen in oktober 2017 een nieuw restaurant in Amsterdam: The Arc by LUTE.

‘Toen wij voor het eerst een kijkje namen in het pand overkwam ons hetzelfde gevoel als 15 jaar geleden op de plek waar we ons eerste restaurant in Ouderkerk aan de Amstel realiseerden. De energie, het pand, de historische waarde, de natuur en de magie. Alles klopte,’ zegt Peter Lute

Pand ARc by Peter LuteLute tekent voor een totale invulling van eten, drinken en gastvrijheid in het nieuwe hotel. The Arc. geeft Peter Lute de kans om met een top team zijn verfijnde maar gewaagde visie midden in de bruisende metropool van Amsterdam te introduceren aan lokale en internationale gasten.

Het nieuwe concept van Lute wordt gerealiseerd in een Peter Lute met Arc naar Amsterdamgloednieuw hotel, maar het pand kent een rijke historie. Het imposante neorenaissance stijl pand is ontworpen door Roelof Kuipers, en is al sinds 1892 een blikvanger aan de rand van de Pijp.

In 2014 nam het Portugese hotelconcern Pestana het voormalig raadshuis en gemeentearchief over en renoveerde het compleet. The Arc heeft de beschikking over een eigen tuin met een monumentale boom, waaronder het hele jaar gezeten kan worden.

De inrichting van het nieuwe concept wordt verzorgd door Studio Linse, die onder andere verantwoordelijk zijn voor brasserie Occo, Rijks Restaurant, de Plantage en Engels.

Iets minder dan een jaar geleden sloeg chef Peter Lute met De Kruidfabriek een gewaagde nieuwe weg in, op dezelfde plek waar 14 jaar lang LUTE restaurant een doorslaand succes was. De blijvende drang en energie waarom Lute en partner Marieke toen een nieuwe weg in wilden slaan, vertaalt zich nu naar de volgende stap: een restaurant in de hoofdstad.

 

Meer over Peter Lute op Misset Horeca

Reageer op dit artikel