nieuws

Restaurant Juliana Valkenburg: nieuwe chef-kok

Restaurant 3920

Koos van Noort draagt de leiding over de keuken van Restaurant Juliana in Valkenburg van Philip en Frédérique van Uden-Stevens  over aan Herman Cooijmans.

Restaurant Juliana Valkenburg: nieuwe chef-kok

Het gerenommeerde Juliana heropende twee jaar geleden met Koos van Noort achter de kachel. Herman Cooijmans (27) werkt sinds maart 2016 in Juliana nadat hij eerder ervaring heeft opgedaan bij sterrestaurant Wollerich van Gerard Wollerich, bij Dick Middelweerd van de Treeswijkhoeve (twee Michelin sterren) in Waalre en bij Hostellerie Vangaelen. Zijn souschef is Timo Reichelt (32).

Philip en Fréderique van Uden-Stevens

Philip en Fréderique van Uden-Stevens

Restaurant Juliana heeft een zusje, brasserie Garden Club, naast het restaurant, dat in 2015 een Bib Gourmand kreeg. Daarbij wordt gemikt op een publiek, dat in ongedwongen sfeer van Bourgondische’ gerechten wil genieten, aldus Philippe van Uden, die sinds 2014 samen met zijn partner Fréderique Stevens (39) Juliana leidt.

Herman Cooijmans

Het afgelopen jaar heeft Herman Cooijmans al diverse taken van Koos van Noort (voormalig chef van het Kurhaus in Scheveningen) overgenomen en staat hij aan de basis van de ontwikkeling van de nieuwe menukaarten met zowel het BibGourmand menu als het Menu Juliana.

Koos van Noort gaat zich binnen Juliana toeleggen op de keuken van de GardenClub en als adviseur voor Restaurant Juliana.

Restaurant Juliana

In maart 2015 is Juliana na een tussenpauze van 9 jaar geopend door Philip en Fréderique van Uden-Stevens. Het behalen van de BibGourmand in november 2015 was de eerste stap om het restaurant met een rijk verleden terug op de kaart te zetten.

Naast brasserie en restaurant beschikt Juliana ook over 12 hotelkamers.

Kitchen Experience bij Juliana

Iedere maandagavond kunnen gasten tijdens de KitchenExperience live kennismaken met de keuken en het team; bestellen, meekijken en vragen stellen tijdens elke gang van het 3-gangen menu.

Prinses Juliana was jarenlang één van de meest vooraanstaande restaurants van Nederland. Vele topkoks waaronder Cas Spijkers, Toine Hermsen, Nico Boreas, Erik van Loo en Margo Reuten begonnen nu culinaire carrière in het bedrijf van de familie Stevens. De familie Stevens verkocht het bedrijf in 2006. Juliana was in bezit van twee Michelinsterren.

Zeven maanden na de heropening in 2015 kreeg Juliana van Michelin een Bib Gourmand.

Leestip:
Margo Reuten: stagelopen bij Juliana

Reageer op dit artikel