nieuws

Balls & Glory wil vijftig restaurants

Restaurant 1416

Balls & Glory, de Belgische keten gespecialiseerd in gevulde gehaktballen, wil in 2025 vijftig restaurants hebben, waarvan één in New York. Ball & Glory heeft momenteel zes locaties, waarvan eentje in Nederland, in Eindhoven (2016).

Balls & Glory wil vijftig restaurants
Balls & Glory

De uitbreidingsplannen heeft oprichter Wim Ballieu bekend gemaakt. Inmiddels is al 125.000 euro opgehaald via crowdfunding.

Met het geld wil Balls & Glory allereerst de twee locaties in Brussel (flagshipstores) uitbouwen. Ook krijgt de vestiging tegenover de KVS, de Koninklijke Vlaamsche Schouwburg in Brussel, een open keuken waar een deel van de centrale productie gaat plaatsvinden. Balls & Glory

Bovendien wil Balls & Glory dit jaar investeren in de ontwikkeling van een Balls & Glory varken en fors geld steken in de marketing van Balls & Glory Eindhoven.

De eerste Balls & Glory werd vijf jaar geleden opgericht in Gent. Belgische steden als Antwerpen, Brussel (twee locaties) en Leuven volgden. En ook Nederland kreeg een filiaal van de gehaktballenspecialist aan de Nieuwstraat in Eindhoven. Naast de winkels rijdt er ook en foodtruck rond met de ballen van Balls & Glory. In 2012 begon het succesverhaal van Wim Ballieu met een pop-up vestiging. 

Balls & Glory biedt dagelijks keus uit vier  gevulde gehaktballen (varken, kip of vegetarisch) met stoemp of salade. Water en fruit staat gratis op tafel. Cola wordt niet geschonken. Supermarktketen Delhaize verkoopt ook een aantal ballen van Wim Ballieu.

De ballen van Balls & Glory volgens oprichter Wim Ballieu

  • Back to the roots: vlees van boeren die we kennen & volgens de seizoenen (bij onze oprichting 5 jaar geleden werkten we enkel met vlees van de boerderij van mijn grootouders. Door onze sterke groei zijn we dit jaar het onderzoek gestart om een eigen Balls & Glory varken te ontwikkelen).
  • Filled with things we love: een eigen ontwikkelde technologie zorgt dat elk van onze ballen steeds een vloeibare vulling heeft.
  • Altijd handgedraaid, hiervoor doen we bovendien beroep op sociale tewerkstelling: een samenwerking met www.demival.be waardoor we de productie van de gehaktballen centraliseren in Gent (in een BRC-gekeurde structuur). Alle sides & dranken worden dagvers in ieder restaurant bereid.
  • Altijd ovengebakken, homemade & fresh!
Reageer op dit artikel