nieuws

Complete metamorfose: Strandzuid in Amsterdam na verbouwing

Restaurant 1150

Na een winterlange transformatie is Strandzuid, het stadsstrand achter de Rai Amsterdam op dinsdag 3 mei officieel heropend. Het betreft een restaurant, eventlocatie, stadsstrand en restaurant ineen. ‘Op een mooie zomeravond kunnen we hier 2000 gasten kwijt’, vertelt Michel Pais. Ondanks de omvang doen de afzonderlijke locaties intiem aan’, meldt Enzo dat het design voor haar rekening nam.

Complete metamorfose: Strandzuid in Amsterdam na verbouwing

Vijf jaar geleden werden door ondernemers Michel Pais en Bram van Es de eerste plannen gemaakt voor de transformatie van Strandzuid. Eind 2016 startte de verbouwing. Het oude complex maakt in het design van Enzo architectuur & interieur plaats voor één groot paviljoen aan de oostzijde van de vijver, verschillende kleinere paviljoenen en twee (vergrote) zandstranden: The Restaurant, The Boat House, The Beach House, The Jetty Bar, The Beach Bar, The Playground, Heineken Beer Terrace en The Beach.

Daarmee is Strandzuid naast de ervaring van een stranddag, geschikt voor een borrel, bedrijfsfeest, bruiloft, vergadering, presentatie of (groeps)diner.  ‘Op een mooie zomeravond kunnen we hier 2000 gasten kwijt’, vertelt Michel Pais.

Strandzuid

Het paviljoen is de plek voor een speciaalbiertje op het terras, een potje beachvolleybal, een diner tijdens een zwoele avond of een brainstorm. In zijn nieuwe vorm zal Strandzuid tijdens het winterseizoen net als voorgaande jaren onder de naam Zuidpool beschikbaar zijn voor events.

The Restaurant

In de zuidelijke helft van het hoofdpaviljoen ligt het restaurant met een grote houten bar en een lang terras aan de oever. Hout, leer en warme tinten voeren de boventoon in het interieur, waardoor de ruimte altijd warm aanvoelt. The Restaurant volgt de elementen ‘Surf, turf and earth’ in zijn menu, waarbij gerechten ingedeeld zijn in de categorieën vis (surf), vlees (turf) of raw en vegan (earth). De Josper grill levert diepe barbecuesmaken in gerechten. Barbecueweer of niet.

Events en feesten zijn mogelijk in de afgezonderde The Beach House. Maar ook bij The Jetty Bar en The Beach Bar. Op het bierterras zijn de statafels met ingebouwde ice buckets noemenswaardig.

Design Strandzuid

Enzo architectuur & interieur maakte van Strandzuid een intiem statement tegenover zakelijke architectuur van de congresgebouwen van de Rai. In het design werd gekozen voor de menselijke maat, schuine lijnen en donker hout. Strandzuid werd daarmee een samensmelting van diverse sociale plekken, binnen en buiten, in verschillende sferen. Verscheidenheid en eenheid tegelijk. Het interieurdesign lag in handen van de eigenaren in samenwerking met Barbara van Vliet en Anouk Solleveld. Voor inspiratie en het overgrote deel van de meubels reisde Pais samen met Van Vliet af naar Bali. Surfinvloeden komen samen met strakkere houten elementen. Met veel planten en warme tinten blijft onder andere het grote hoofdpaviljoen altijd intiem. Juist ook bij minder weer – een belangrijke aanpassing ten opzichte van het voorgaande paviljoen. Toch is de uiterlijke transformatie van het stadsstrand niet de enige. Het paviljoen wordt geïsoleerd om geluidslekkage tot het minimale te reduceren.

Over Unlimited Label

StrandZuid is onderdeel van Unlimited Label, exploitant van bijzondere horeca- en evenementengelegenheden in Amsterdam.  Andere zaken die vallen onder Unlimited Label zijn Kitchen & Bar Vondelpark3, Zuidpool, Café Esprit en Bar Jackson Dubois.

Lees ook het interview met Michel Pais over Strandzuid in het magazine van Misset Horeca dat eind mei verschijnt. 

Reageer op dit artikel