nieuws

Gastronomische team Château St. Gerlach is versterkt

Restaurant 1087

Château St. Gerlach heeft het gastronomische team versterkt. Chefkok Otto Nijenhuis wordt executive chef en Guido Le Bron de Vexela wordt chef de cuisine van Restaurant Château St. Gerlach.

Gastronomische team Château St. Gerlach is versterkt
Otto Nijenhuis en Guido Le Bron de Vexela

SVH Meesterkok Otto Nijenhuis (55) is sinds 2004 werkzaam als chef de cuisine van Restaurant Château St. Gerlach. In zijn nieuwe functie als executive chef stuurt hij de chefs de cuisine aan van restaurant, bistrot en banqueting, waar ook het recent geopende Burgemeester Quicx, Coffee & More onder valt. Tevens is hij verantwoordelijk voor de culinaire invulling van het ontbijt, de hotelbarkaart en roomservice. Kortom: Otto neemt de totale culinaire beleving van Château St. Gerlach onder zijn hoede. Otto Nijenhuis zegt hierover: ‘Ik ben trots dat ons bedrijf op dit punt is. Daar hebben we samen met de chefs die onder mij staan naar toegewerkt. Met deze chefs werk ik al een geruime tijd samen en ik heb hen zien groeien in hun ontwikkeling. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst.’

Guido Le Bron de Vexela chef de cuisine

Guido Le Bron de Vexela (35) is sinds 2013 in dienst als Sous Chef van Restaurant Château St. Gerlach. Daarvoor was hij Sous Chef bij sterrestaurant Tout à Fait in Maastricht. Guido wordt chef de cuisine van Restaurant Château St. Gerlach. ‘Vol passie en trots ga ik samen met het team het restaurant naar een nog hoger niveau tillen.’ In het à-la-carte-restaurant met Frans georiënteerde kaart bevinden zich 60 couverts voor een gastronomisch diner. Harmen Silver, Directeur/Gastheer Château St. Gerlach: ‘Met deze promoties maken wij een professionaliseringsslag in het keukenteam en verhogen wij de culinaire focus op iedere outlet door overal een eigen chef te hebben met Otto als inspirator, manager en eindverantwoordelijke. Bovendien zal de scheiding tussen de keukens van banqueting en restaurant een kwaliteitsimpuls geven. Met de komst van de nieuwe keuken van 214 m2 in het St. Gerlach Paviljoen is dit nu mogelijk en benutten wij de voordelen hiervan optimaal.’

Leestip: Dubbelinterview vader en zoon Oostwegel

Château St. Gerlach

Het eeuwenoude Château St. Gerlach telt 113 hotelkamers en –appartementen. Op het landgoed bevinden zich 3 eetgelegenheden: Restaurant Château St. Gerlach met een Frans georiënteerde keuken, Bistrot de Liège met streekgerechten en het koffie- en lunchconcept Burgemeester Quicx, Coffee & More. Verder beschikt het domein over een eigen Spa & Wellness en 16 vergader- en banketzalen (2-750 personen), waaronder het nieuwe St. Gerlach Paviljoen. Château St. Gerlach maakt sinds 1997 deel uit van het Limburgse familiebedrijf Oostwegel Collection en is lid van Relais & Châteaux.

Reageer op dit artikel