nieuws

Groningse kookwedstrijd Klaar af Kook naar Vismarkt

Restaurant 1292

De Groningse kookwedstrijd Klaar Af Kook, gaat dit jaar voor het eerst ook buiten plaatsvinden. Deelnemende chefs gaan zaterdag 24 juni de strijd aan op de Groningse Vismarkt. Met producten die zij ter plekke op de markt kopen gaan zij een gerecht bereiden. De winnaar mag deelnemen aan de ‘echte’ Klaar Af Kook-wedstrijd op de Horecabeurs Noord Nederland in oktober van dit jaar.

Groningse kookwedstrijd Klaar af Kook naar Vismarkt

Klaar Af Kook gaat naar buiten. De Groningse kookwedstrijd van de Horecabeurs Noord Nederland, gaat de markt op, en wel de Vismarkt in Groningen. In het kader van de terugkomdag voor Groningers ‘Groninginnedag’, organiseert Klaar Af Kook de editie ‘Koken met de markt’. Deze openluchtkookwedstrijd vindt op zaterdag 24 juni 2017. Voor de winnaar ligt een ‘golden ticket’ klaar. Dit geeft hem of haar recht om deel te nemen aan de Klaar Af Kook-wedstrijd. Die vindt plaats tijdens de Horecabeurs Noord Nederland, maandag 2 oktober 2017.

Producten van Groningse Vismarkt

Het wedstrijdverloop bestaan uit drie rondes waarbij twee professionele koks tegen elkaar koken en een finale. Hierin strijden de twee koks met de meeste punten tegen elkaar. De beloning is de titel Beste kok van de markt en een ‘golden ticket’ voor Klaar Af Kook. Tijdens ‘Koken met de markt’ worden koks uitgedaagd een maaltijd te bereiden met producten van de Vismarkt, in combinatie met producten van partner Bidfood. Elke ronde zal bestaan uit een rood team en een groen team. Binnen 30 minuten dienen de teams met een rode of groene tas, producten te kopen op de Groningse markt. Elk team heeft een budget ter beschikking van €20.

Gerechten direct te downloadenKlaar Af Kook, Groningse Vismarkt

Voor het inkopen van de producten op de markt heeft elk team 30 minuten de tijd. Als alle producten ingekocht zijn, wordt er 30 minuten gekookt met behulp van inductieplaten en een gedeelde oven. Na in totaal 60 minuten zullen de maaltijden geserveerd worden voor een professionele jury en een bezoekers tafel. De jury beoordeelt de maaltijd volgens dezelfde criteria als ‘Klaar Af Kook’. De samenstelling van de gerechten die deze dag door de deelnemende koks worden bereid, zal direct na uitserveren aan de jury en publiekstafel geüpload worden naar de site van Koken met de Markt. Zo kan elke bezoeker van ‘Groninginnedag’ het receptenlijstje downloaden op zijn telefoon en de producten direct kopen op de Vismarkt.

Reageer op dit artikel