nieuws

Inschrijving kookwedstrijd Gouden Koksmuts 2018 geopend

Restaurant 2568

De inschrijving voor de Gouden Koksmuts is gestart. De kookwedstrijd is het Nationaal Kampioenschap voor brigades van restaurants met een SVH Meesterkok en/of met één of meerdere Michelinsterren.

Inschrijving kookwedstrijd Gouden Koksmuts 2018 geopend
La Rive won in 2017 de Gouden Koksmuts

De wedstrijd om de Gouden Koksmuts wordt georganiseerd door het Gastronomisch Gilde en mede mogelijk gemaakt door Hanos Internationale Horeca Groothandel. De Gouden Koksmuts vindt plaats op de eerste dag van de Horecava, die van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 wordt gehouden in RAI Amsterdam. Inschrijven kan tot 12 juni.

De Gouden Koksmuts wordt voor de 58e keer uitgereikt. Acht teams, bestaande uit twee koks en de chef-kok van het restaurant, meten zich in deze strijd met elkaar op het gebied van samenwerking, productkennis, techniek en creativiteit.

Thema Duurzaamheid

Het strijdtoneel is de Gilde Arena op de Horecava. De rode draad in de competitie is Duurzaamheid, waarbij vindingrijkheid een grote rol speelt. De deelnemers moeten diverse gerechten koken aan de hand van een blackbox waarin voor elke gang andere (verplichte) ingrediënten zitten.

Inschrijven voor Gouden Koksmuts

Inschrijven voor de teamwedstrijd op maandag kan via het secretariaat van het Gastronomisch Gilde. Aanmelden kan tot 12 juni 2017 door een mail te sturen naar: info@gastronomischgilde.nl. Informatie over het aanmelden voor de overige NK-wedstrijden op dinsdag, woensdag en donderdag volgt op een later moment. Het deelnemersveld en de jury worden in oktober bekendgemaakt.

Organisatie

Het Gastronomisch Gilde is dé vakvereniging voor professionals in de Gastronomie met zo’n 3.000 leden. De vereniging is ontstaan uit de fusie tussen het Koksgilde en het Gilde van Nederlandse Meesterkoks.

Winnaar vorig jaar

Het Nationaal Kampioenschap wordt tijdens de jaarlijkse Horecava. Het team van La Rive, bestaand uit Emiel Kwekkeboom, Marco Geurts en Jules Wiringa – sleepten er vorig jaar de Gouden Koksmuts in de wacht. Volgens de jury waren de gerechten van La Rive ‘overduidelijk’ de beste.

BEKIJK HIER FOTO’S VAN DE GERECHTEN GOUDEN KOKSMUTS

 

Reageer op dit artikel