nieuws

Jan Smink, Joris Prinssen en Marcel de Leeuw versterken bestuur Bocuse d’Or

Restaurant 1408

Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland is versterkt met drie nieuwe bestuursleden: Jan Smink, Joris Prinssen en Marcel de Leeuw. Daarmee is het bestuur weer op volle sterkte voordat de voorrondes starten op maandag 12 juni bij het innovation centre van FrieslandCampina.

Jan Smink, Joris Prinssen en Marcel de Leeuw versterken bestuur Bocuse d’Or

De kandidaten die daar gaan koken, worden dinsdag 30 mei bekend gemaakt. Met het vertrek van Marc van Gulick en het overlijden van Joop Braakhekke werd gezocht naar nieuwe bestuursleden.

Marcel de Leeuw

Bestuurslid Marcel de Leeuw is zelf fanatiek deelnemer geweest aan kookwedstrijden. Nu is hij voorzitter van de Sterklas waar jonge talenten op het hoogste niveau leren koken. Marcel de Leeuw: ‘Mijn ambitie als bestuurslid bij Bocuse d’Or Nederland is om de jonge talenten van culinair Nederland te verbinden met de wedstrijd Bocuse d’Or. Mijn ervaring met wedstrijdkoken en het voorzitterschap van de Sterklas, zet ik in om de kandidaten advies te geven en te coachen in hun doorzettingsvermogen.’

Jan Smink

Jan Smink heeft inmiddels jarenlange ervaring als deelnemer aan de finales van Bocuse d’Or en bereikte geweldige prestaties in de wereldfinale met een negende (2014) en elfde (2016) plek. Zijn inhoudelijke kennis van de voorbereidingen en de wedstrijden gaat hij inzetten voor de nieuwe kandidaten die deelnemen. Jan Smink: ‘Voor mij is het een geweldige kans om de nieuwe kandidaten mee te nemen in de verwachtingen en eisen die worden gesteld aan deelname. Deze vakwedstrijd vraagt veel van de kandidaten en ik kan hen met mijn ervaring daarbij helpen.’

Leestip: Jan Smink kookt niet meer mee voor Bocuse

Joris Prinssen

Bijna 10 jaar werkte hij als woordvoerder voor Koninklijke Horeca Nederland en leverde ondersteuning aan het Nederlandse bestuur van Bocuse d’Or. Door Joop Braakhekke werd hij geïnspireerd voor deze prestigieuze kookwedstrijd. Joris Prinssen: ‘Nederland verdient een sterk imago als het gaat om de culinaire prestaties die wij leveren. Deze wedstrijd draagt daar aan bij en daarom wil ik mij daar ook voor inzetten.’ Zijn taak is om de communicatie over Bocuse d’Or te organiseren en het verstevigen van de relaties met media en partners van Bocuse d’Or.

Het volledige bestuur van Bocuse d’Or Nederland bestaat uit Jonnie Boer (voorzitter), Andre van Doorn (vice-voorzitter), Marco Poldervaart, Ricardo Eshuis, Anita Buiteman, Leendert Klaassens, Jan Smink, Marcel de Leeuw en Joris Prinssen.

Leestip: Nederland elfde in wereldfinale Bocuse d’Or

Over Bocuse d’Or

Deze culinaire wedstrijd, gecreëerd door Paul Bocuse in 1987, vindt om de twee jaar plaats in Lyon, brengt 24 landen samen over 5 continenten. Naast een kookwedstrijd is het ook een avontuur dat chefs wereldwijd samenbrengt en verder begeleidt naar hun hogere ambities.

Elke twee jaar (oneven jaartal) gaat Bocuse d’Or Nederland op zoek naar geschikte kandidaten om ons land culinair te vertegenwoordigen. De wedstrijd om de Bocuse d’Or titel wordt gezien als de Olympische Spelen onder koks. De winnaars plaatsen zich voor de nationale finale tijdens Gastvrij Rotterdam in september 2018. De winnaar van de nationale finale plaatst zich voor de Europese finale in Turijn.

Reageer op dit artikel