nieuws

Kremmydas en Lenga worden chefs van Ron Blaauws Nacarat

Restaurant 3325

Angelo Kremmydas en Yaniv Lenga worden de chefs bij Ron Blaauws nieuwe restaurant Nacarat dat de deuren gaat openen in Amsterdam. Kremmydas was head chef bij het beroemde Ottolenghi. Lenga bij Pastel in Tel-Aviv.

Kremmydas en Lenga worden chefs van Ron Blaauws Nacarat

De heren zijn op zoek naar een brigade voor Nacarat. De gerechten zijn geïnspireerd op de keuken van het Midden-Oosten. Als lunch worden er lichtere gerechten geserveerd; een mooi glas wijn en oesters of Libanees brood met humus. Bij het diner moet men denken aan fine dining in een Tel Aviv-achtige stijl. ‘De naam Nacarat is geïnspireerd op de warme oranje kleur, zoals de ondergaande zon die te aanschouwen is door het glazen dak’, aldus Ron Blaauw.

Hudson’s Bay

Nacarat is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen Blaauw en Hudson’s Bay. Onder een indrukwekkend koepelvormig dak op de 5e verdieping van het nieuwe pand aan het Rokin 49 in Amsterdam, ontvangt de bekende kok vanaf het najaar van 2017 de gasten van het warenhuis voor zowel lunch als diner.

Het winkelend publiek van Hudson’s Bay kan overdag terecht in Nacarat voor een bijzondere lunch. Uniek voor deze locatie is het uitzicht over de binnenstad van Amsterdam in de avond, na sluiting van het warenhuis. Het nieuwe restaurant is dan bereikbaar via een andere ingang dan via het warenhuis en is gevestigd onder een indrukwekkend koepelvormig dak.

Over Ron Blaauw

Chef-kok en SVH Meesterkok Ron Blaauw (Hoorn, 1967) behoort tot de gastronomische top van Nederland. Hij maakte furore met restaurant Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel, dat in 2004 z’n eerste, en in 2006 z’n tweede Michelinster kreeg. In 2011 verhuisde Blaauw zijn keuken naar Amsterdam, om vervolgens in maart 2013 het roer om te gooien. Blaauw sloot het sterrenrestaurant en opende een paar dagen later op dezelfde locatie Ron Gastrobar. Dit restaurant serveert creatieve gerechten, tegen een prijs van zo’n 15 euro. Al snel kreeg ook dit nieuwe restaurant in 2013 zijn eerste Michelinster. Dit concept is inmiddels uitgebreid met een viertal restaurants: Ron Gastrobar Oriental, Ron Gastrobar Indonesia en Ron Gastrobars Paris.

Lees ook: Restaurant ‘Nacarat’ van Ron Blaauw in Hudson’s Bay op het Rokin

Reageer op dit artikel