nieuws

MasterChef-winnaar Bart van Berkel opent eigen restaurant

Restaurant 10842

De winnaar van het tv-programma MasterChef van 2014, Bart van Berkel opent op 10 augustus de deuren van zijn eigen restaurant in de binnenstad van Haarlem.

MasterChef-winnaar Bart van Berkel opent eigen restaurant

Nadat hij MasterChef won, ging Bart van Berkel in de leer bij topchefs als Sergio Herman, Peter Lute en Alain Caron en schreef daarna het kookboek ‘Ontdek het geheim van de chef’. Zijn borrelende verlangen naar een eigen restaurant, bereikte dit jaar het kookpunt. Om zijn droom te verwezenlijken, startte Van Berkel samen met zijn vrouw een crowdfundingactie waarmee zij binnen twee weken meer dan zeventig procent van het streefbedrag binnenhaalden. Van Berkel liet zijn oog vallen op een prachtige locatie in het zeventiende-eeuwse centrum van Haarlem en tekende het contract. De naam van het restaurant wordt later bekend gemaakt,  evenals de namen van de topchefs die tijdens de opening zullen gaan koken.

Eten wat de pot schaft

Gasten krijgen de keuze uit een twee- tot zesgangen Chefs Menu. Voor het samenstellen van dit menu laat de MasterChef zich inspireren door dat wat de natuur op dat moment brengt. De (Delfts) blauwe accenten die we in het interieur terug gaan zien, verraden zijn liefde voor de Hollandse cultuur en ingrediënten. De keuken is modern met internationale smaken en zoveel mogelijk kwaliteitsproducten van eigen bodem. Bart van Berkel is nog op zoek naar aanvulling van zijn keukenteam.

Over Bart van Berkel

Van Berkel verkocht ruim 4 jaar geleden zijn ICT-bedrijf om zich fulltime met zijn passie bezig te gaan houden: koken. Een flinke carrière move. Hij schreef zich in voor de kooktalentenjacht MasterChef en – tegen zijn eigen verwachtingen in – kwam hij niet alleen door de auditierondes heen, hij won zelfs de finale. Daarna werkte hij in diverse restaurants, bij evenementen en op cruiseschepen. Zijn succes werd in 2015 bekroond met het kookboek ‘Ontdek het geheim van de Chef’ dat hij in samenwerking met dertien topchefs uitbracht in de Benelux.

Reageer op dit artikel