nieuws

Medewerkers Ron Blaauw openen 1 juni Escobar

Restaurant 762

Willem Alberts (35) en Roderick Kunst (29), twee medewerkers van Ron Blaauw openen op 1 juni hun Escobar, een Spaans restaurant in het voormalige muziekpodium De Badcuyp in Amsterdam.

Medewerkers Ron Blaauw openen 1 juni Escobar

Topkok en ondernemer Ron Blaauw verbindt zich als culinair adviseur  aan het restaurant.

Ron Blaauw nauw betrokken

Kunst wordt de restaurantmanager in Escobar. Alberts zal achter de schermen het zakelijke aspect voor zijn rekening nemen. ‘Ron Blaauw wordt er verantwoordelijk voor de menukaart, de training van de koks en zal bij vergaderingen aanwezig zijn. Hij is er heel nauw bij betrokken’, aldus Alberts.

Escobar

De afgelopen twee jaar zijn de initiatiefnemers achter de schermen druk bezig geweest met Escobar, geïnspireerd op de Spaanse bodega’s. Het keukenteam zal bestaan uit een aantal Spaanse koks. Op de menukaart: grote, maar ook kleine gerechten voor bij de borrel. ‘Alles met een Spaanse touch’, aldus de initiatiefnemers. Gasten kunnen voor zowel lunch, diner, een kopje koffie en een borrel terecht bij Escobar.

Eerste impressie interieur Escobar

Bar en restaurant

King Kongs tekende voor het interieurontwerp van het restaurant dat meer dan 100 couverts telt. ‘Het krijgt die warme Spaanse mediterrane sfeer. Een hippe zaak, waar we vooral willen scoren op het eten en waar het ook na 22.00 uur nog leuk moet zijn om een drankje te doen’, besluit Kunst.

Reageer op dit artikel