nieuws

Mijn Tent is Top-winnaars openen vierde zaak in Amersfoort: Mi-Yao

Restaurant 2339

De onderneemsters Rianne Sleeuw en Annelie van den Bos, die in het verleden met hun restaurant De Pastinaeck het televisieprogramma Mijn Tent is Top wonnen, hebben eind april hun vierde zaak geopend in Amersfoort. Een Aziatisch restaurant genaamd Mi-Yao.

Mijn Tent is Top-winnaars openen vierde zaak in Amersfoort: Mi-Yao

Na zeven jaar restaurant De Pastinaeck in Amersfoort waarmee ze in 2009 Mijn Tent is Top wonnen, gooiden ze eind 2015 het roer om. De Pastinaeck met vergeten groenten in de hoofdrol, transformeerde eind 2015 in twee maanden tijd in Hop en Hen, met op de kaart…inderdaad kip en bier. De twee andere bedrijven van Sleeuw en Van den Bos zijn wijnbar De Bijzaeck en visrestaurant De Viszaeck. Hun vierde zaak hebben ze geopend in een voormalig coffeeshoppand aan de Krommestraat. Mi-Yao betreft een kleine zaak met 32 couverts en Aziatische kaart. Aan het roer staat een Thaise chef, zo laten de ondernemers weten aan Misset Horeca.

Vorig jaar lieten de twee – goede vriendinnen sinds de Hogere Hotelschool – al weten weer een plan hebben uitgebroed voor een vierde zaak. ‘Ik heb de makelaar net een mail gestuurd met de vraag of hij wil uitkijken naar een pandje’, zei Rianne Sleeuw toen met een glimlach. 

De twee ondernemers vonden dat het in Amersfoort nog ontbrak aan een plek waar je authentieke Aziatische gerechten kunt eten. Het restaurant is in Aziatische sferen aangekleed. Een wand is beschilderd met tekeningen van tijgers en Aziatische vrouwen.

De chef-kok werkte voorheen bij restaurant Momo in Amsterdam. ‘Hij kookt onder andere Thais, Vietnamees en Birmees en maakt dumplings, springrolls, curry’s, soepen, maar ook minder commerciële gerechten, zoals hij thuis voor zijn familie kookt’, laten de ondernemers aan het Algemeen Dagblad weten.

>>Kakelverse zaak voor winnaars Mijn Tent is Top

 

Reageer op dit artikel