nieuws

Nieuw project voor Ron Blaauw in Hudson’s Bay op het Rokin Amsterdam

Restaurant 5922

Ron Blaauw meldt op Instagram dat hij bezig is een met een nieuw project in Amsterdam. De foto die hij hierbij plaatst is die van de bijzondere dakconstructie op het Rokin 49 – het pand van Hudson’s Bay. De geluiden gaan al langer rond dat Ron Blaauw een restaurant gaat openen op het dak van Hudson’s Bay op het Rokin in Amsterdam.

Nieuw project voor Ron Blaauw in Hudson’s Bay op het Rokin Amsterdam

Op Instagram schrijft Ron Blauw ‘#newproject #amsterdam#rooftop #prettyexcited #keepyouposted’, met daarbij de foto van de gebogen ruitvormige staalcontructie voorzien van glas. Een constructie die wordt gebouwd op het dak van Hudson’s Bay.  ‘De bijzondere dakconstructie van Rokin 49 is voortgekomen uit de wens van huurder Hudson’s Bay om de bovenste verdieping te gebruiken als restaurant, melde Bouwwereld eerder. Architectenbureau Rijnboutt neemt het project voor haar rekening.

Ron Blaauw wil nog niets zeggen over het project en de invulling ervan. In de wandelgangen wordt gesproken over een concept waarbij wordt gerouleerd met koks. Het Parool schrijft in de rubriek ‘culinaire achterklap’ dat het restaurant de naam Nacarat gaat krijgen en dat het een Midden-Oosters restaurant gaat worden. Blaauw zou voor de keuken een van de chefs  van Yotam Ottolenghi laten invliegen en een chef uit Tel Aviv.  Hudson’s Bay bevestigt dit echter niet tegenover het Parool.

Hudson’s Bay meldde maandag 8 mei dat het de komende jaren La Place restaurants opent in Nederland. Echter met uitzondering van de vestiging in Amsterdam. 

Gastrobars

Ron Blaauw is eigenaar van vier Gastrobars. De topkok begon het concept gastrobar in 2013 nadat hij de deuren van zijn restaurant Ron Blaauw dichtdeed. ‘Ik heb een keuze gemaakt om veel meer vanuit mijn hart te gaan werken’, zegt hij eerder tegenover Misset Horeca. ‘Wilde gewoon weer lekker gaan koken. Ik wilde een restaurant hebben, waar ik zelf graag eet. Een restaurant waar je als je tonijn bestelt, alleen tonijn krijgt en niet 21 bereidingen van komkommer ernaast.’ Zijn concept wint aan populariteit. De gastrobar wordt gekopieerd. ‘Dat vind ik eigenlijk het grootste compliment.’

Ron Blaauw al culinair adviseur

De cv. van Ron Blaauw als culinair adviseur is de afgelopen jaren ook flink gegroeid. Zo is hij verbonden aan Bistrobar XO in Roermond dat in april openging. Bistrobar Berlin in Nijmegen opende op 15 januari 2016 de deuren met ook Ron Blaauw als huisadviseur. Ondernemers Thijs van Gastel en Frank Goossens staan daar aan het roer. Verder gaat Blaauw zich nog als culinair adviseur verbinden aan restaurant Escobar. Willem Alberts (35) en Roderick Kunst (29), twee medewerkers van Ron Blaauw starten Escobar, een Spaans restaurant in het voormalige muziekpodium De Badcuyp in Amsterdam. Tevens verbond de topkok zich aan Pasta e Basta, aan Bridges in hotel The Grand in Amsterdam en Central Park in Voorburg.

Reageer op dit artikel