nieuws

Peter Lute: lunch op Vaderdag voor strijd tegen prostaatkanker

Restaurant 1594

De Kruidfabriek in Amstelveen van chef Peter Lute slaat de handen ineen met Blue Ribbon in de strijd tegen prostaatkanker. Lute organiseert op 18 juni een complete lunch waarvan de opbrengst direct naar onderzoek en voorlichting gaat. De vader van Lute lijdt aan prostaatkanker.

Peter Lute: lunch op Vaderdag voor strijd tegen prostaatkanker
Peter Lute

Iedere man boven de 40 heeft een reële kans op prostaatkanker, maar te weinig mannen laten zich onderzoeken. Om aandacht te vragen voor dit probleem komen Peter Lute van De Kruidfabriek en Blue Ribbon tijdens Vaderdag in actie onder het motto: ‘doe je vader de das om, voordat prostaatkanker dat doet’.

Blue Ribbon wil iedereen tijdens Vaderdag stimuleren om vaders uit te nodigen voor een lunch en een goed gesprek over zijn gezondheid te voeren. Om dit ter sprake te brengen heeft Blue Ribbon een zelfgemaakte stropdas als uitnodiging ontwikkeld. Peter lute

Peter Lute

De Kruidfabriek ondersteunt deze actie. Topchef Peter Lute organiseert op 18 juni een complete lunch in het teken van deze Vaderdagactie, waarvan de opbrengst direct naar onderzoek en voorlichting over prostaatkanker gaat. Daarnaast heeft Lute voor de Blue Ribbon website een speciaal lunchrecept ontwikkeld als inspiratie voor de thuis-kokers.

Voor Lute heeft de actie ook een persoonlijke kant: ‘Mijn vader is ‘patiënt’ en dat blijf je je hele leven. Alles is gelukkig, vooralsnog, onder controle. Onderzoek en aandacht is heel belangrijk, dat is de reden dat wij direct onze medewerking verleenden aan deze dag. Werk hard, maar vier vooral het leven!’

Stichting Blue Ribbon wil mannen en vrouwen bewust maken van het risico op prostaatkanker om zo de kans op een snelle herkenning, genezing en overleving te vergroten. Blue Ribbon maakt het onderwerp bespreekbaar en probeert het een plaats te geven in de samenleving door er aandacht voor te vragen bij het grote publiek, de media en de politiek.

Reserveren voor de lunch kan via bluerobbion.nl. De lunch kost €100 per persoon.

 

Meer over Peter Lute

Reageer op dit artikel