nieuws

Restaurant ‘Nacarat’ van Ron Blaauw in Hudson’s Bay op het Rokin

Restaurant 13741

Nacarat, zo heet het nieuwe restaurant dat chef-kok Ron Blaauw opent op het Rokin in Amsterdam. Het restaurant is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen Blaauw en Hudson’s Bay. Onder een indrukwekkend koepelvormig dak op de 5e verdieping van het nieuwe pand aan het Rokin 49, ontvangt de bekende kok vanaf het najaar van 2017 de gasten van het warenhuis voor zowel lunch als diner.

Restaurant ‘Nacarat’ van Ron Blaauw in Hudson’s Bay op het Rokin

Misset Horeca meldde maandag 8 mei dat Ron Blaauw bezig was met een nieuw project op het Rokin. Dinsdag 9 mei werd dit nieuws officieel bevestigd.

Het winkelend publiek van Hudson’s Bay kan overdag terecht in Nacarat voor een bijzondere lunch. Uniek voor deze locatie is het uitzicht over de binnenstad van Amsterdam in de avond, na sluiting van het warenhuis. Het nieuwe restaurant is dan bereikbaar via een andere ingang dan via het warenhuis.

Ron Blaauw over Nacarat

‘Binnen dit nieuwe restaurantconcept staat een rijke beleving hoog in het vaandel evenals toegankelijkheid en service. De gerechten zijn geïnspireerd op de keuken van het Midden-Oosten. Als lunch serveren wij lichtere gerechten; een mooi glas wijn en oesters of Libanees brood met heerlijke humus. Bij het diner moet men denken aan fine dining in een Tel Aviv-achtige stijl. De naam Nacarat is geïnspireerd op de warme oranje kleur, zoals de ondergaande zon die te aanschouwen is door het glazen dak.’ Blaauw zou voor de keuken een van de chefs  van Yotam Ottolenghi laten invliegen en een chef uit Tel Aviv.  Hudson’s Bay bevestigt dit echter niet.

‘DE GERECHTEN ZIJN
GEÏNSPIREERD OP DE KEUKEN
VAN HET MIDDEN-OOSTEN’

Jacco van der Steen, Director Marketing en Inkoop Hudson’s Bay Nederland: ‘Hudson’s Bay wil Nederland kennis laten maken met een bijzondere en nieuwe winkelbeleving. Food is daarbij onmisbaar. Onze locatie op de bovenste etage van het Hudson’s Bay-pand in Amsterdam met rondom uitzicht over de binnenstad is uniek. Samen met Ron Blaauw willen we hier een bijzonder restaurant neerzetten, dat bijdraagt aan het eigen karakter en de beleving van ons Nederlandse Hudson’s Bay-concept.’ Hudson’s Bay is een samenwerking aangegaan met La Place voor de andere warenhuizen die in Nederland worden geopend.

Over Ron Blaauw

Chef-kok en SVH Meesterkok Ron Blaauw (Hoorn, 1967) behoort tot de gastronomische top van Nederland. Hij maakte furore met restaurant Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel, dat in 2004 z’n eerste, en in 2006 z’n tweede Michelinster kreeg. In 2011 verhuisde Blaauw zijn keuken naar Amsterdam, om vervolgens in maart 2013 het roer om te gooien. Blaauw sloot het sterrenrestaurant en opende een paar dagen later op dezelfde locatie Ron Gastrobar. Dit restaurant serveert creatieve gerechten, tegen een prijs van zo’n 15 euro. Al snel kreeg ook dit nieuwe restaurant in 2013 zijn eerste Michelinster. Dit concept is inmiddels uitgebreid met een viertal restaurants: Ron Gastrobar Oriental, Ron Gastrobar Indonesia en Ron Gastrobars Paris.

Hudson’s Bay

Hudson’s Bay Company, opgericht in 1670, is het oudste bedrijf van Noord-Amerika. In Canada is Hudson’s Bay inmiddels uitgegroeid tot één van de meest prominente warenhuizen van het land, met warenhuizen op 90 locaties en de online winkel thebay.com. Voor het eerst sinds de start van Hudson’s Bay, vestigt het warenhuis zich buiten de landsgrenzen van Canada, met 10 nieuwe winkels in Nederland in 2017, en een online shopping omgeving op hudsonsbay.nl. Met een geheel eigen karakter en belevenis is het concept toegespitst op de Nederlandse markt. De warenhuizen bieden een assortiment van fashion, beauty & home, vormgegeven door exclusieve merken en populaire ontwerpers. Daarnaast biedt Hudson’s Bay haar gasten ook exclusieve food concepten. Hudson’s Bay is een onderdeel van het Hudson’s Bay Company merkenportfolio.

Reageer op dit artikel