nieuws

Ronnie Herman van restaurant Oud Sluis overleden

Restaurant 2442

Ronnie Herman, de vader van Michel en Sergio Herman, is op 11 mei op 69-jarige leeftijd overleden. Ronnie Herman bouwde Oud Sluis samen met zijn vrouw Ans uit tot een van de beste mosselrestaurants in Zeeland.

Ronnie Herman van restaurant Oud Sluis overleden

Het afscheid vond in besloten kring plaats. Bekend was dat Ronnie Herman leed aan een ernstige vorm van dementie. Op zijn 44ste droeg hij het stokje in Oud Sluis over aan zijn zoon Sergio, maar bleef zelf nog jarenlang actief in de keuken. Sergio Herman bracht het restaurant naar de internationale top met drie Michelinsterren. In juni 2013 werd bekend dat hij stopte met het restaurant.

Familierestaurant

‘Ja, ik wilde eigenlijk eerder stoppen. Maar ik was er nog niet klaar voor, emotioneel niet en evenmin qua keuken’, zei hij destijds. ‘Oud Sluis is een familierestaurant, ik ben hier groot geworden. Mijn vader heeft me in deze keuken opgeleid, mijn moeder heeft ons altijd bijgestaan… Dan doe je niet zomaar de deur achter je dicht. Bovendien wilde ik knokken voor perfectie. Maar dieper kan ik niet meer gaan. In ieder geval niet bij Oud Sluis.’

Van Oud Sluis naar Eetboetiek

Michel Herman, de broer Sergio Herman en zijn partner Sarine Oosterbaan gingen verder met het familierestaurant. Zij doopten het om tot De Eetboetiek , een combinatie van horeca en lifestyle onder 1 dak.

Air Republic

In Sergio Hermans nieuwe restaurant Air Republic  dat op 31 maart de deuren opende, staan als ode aan zijn vader gerechten van Ronnie Herman op de kaart. Dit omdat hij de basis vormde van de carrière van Sergio Herman.

 
Reageer op dit artikel