nieuws

Stephan Nijst van Hilton naar Sligro

Restaurant 10794

Stephan Nijst verruilt zijn baan als chef-kok van Restaurant Roots in het vijfsterrenhotel Hilton Rotterdam voor die van Versmanager bij Sligro in Den Bosch. Wie hem bij Hilton gaat opvolgen is nog niet bekend.

Stephan Nijst van Hilton naar Sligro
Stephan Nijst

Stephan Nijst (39) laat Misset Horeca weten dat hij in hart en nieren altijd kok zal blijven, maar dat de weegschaal tussen het koken en de privé-situatie de verkeerde kant uitsloeg. ‘Iedereen roept dat zijn of haar gezin het belangrijkste is, ik handel er nu ook naar. Lange tijd kon ik mijn vrouw Jacqueline niet ondersteunen in de zorg voor onze twee dochters en het huishouden omdat ik er gewoonweg te weinig was. Daar komt nu verandering in.’

In zijn rol als Versmanager bij Sligro in Den Bosch – een baan die ook nog eens dichter bij huis is voor Nijst – gaat hij kwaliteitscontroles doen, het aanbod beheren en ook de demo-keuken ondersteunen. Ik sta nu aan de andere kant. Mijn grote voordeel is dat ik weet hoe chefs denken. Ik heb er erg veel zin in.’

Het zal niet zo zijn dat Nijst nu elke avond thuis is. ‘Sligro is ook ’s avonds open en ook op zaterdag. Maar ik krijg wel een 40-urige werkweek.’

Nijst vervolgt dat hij zeker niet wil zeuren over het vak van kok en de werktijden die erbij horen. ‘Daar heb ik zelf voor gekozen. Ik denk alleen hardop. En mijn huidige levensfase met gezin en twee dochters waarvan één in het autistisch spectrum, vraagt een andere rol van mij.’

Op de vraag waarom Nijst niet als chef-kok 32 uur kon gaan werken bijvoorbeeld, zegt hij dat meer drastische maatregelen nodig waren. ‘Ik wil alles geven in die keuken. ’s Ochtends vroeg weg, ’s avonds laat thuis en als ik dan thuis was, was ik met m’n hoofd nog bij het service. Voor mij was deze beslissing nodig.’

Stephan Nijst is al gestopt bij Hilton Rotterdam en gaat 15 mei aan de slag bij Sligro in Den Bosch.

Stephan Nijst

Stephan Nijst werkte voor zijn komst naar Hilton bij De Eetclub in Scheveningen en bij At Sea. Grote bekendheid kreeg hij in 2008 toen hij meedeed aan het tv-programma Mijn Tent is Top. Samen met zijn vrouw was hij 2,5 jaar ondernemer van Choix du Chef in Den Haag maar ze konden het hoofd niet boven water houden en er volgde een faillissement en drie jaar schuldsanering. Nijst is daar altijd openhartig over geweest en gaf na het sein ‘schone lei’ een openhartig interview voor de videocamera van Misset Horeca.

 

Fotoreportages over Stephan Nijst

Reageer op dit artikel