nieuws

Wouter Kik weg bij De Vierbannen: ‘Verschil van visie, maar als vrienden uit elkaar’

Restaurant 8190

Wouter Kik is per 1 juni officieel weg bij De Vierbannen in Ouwerkerk. Het restaurant waar de 28-jarige chef-kok 5,5 jaar aan het roer stond. ‘We hadden een verschil van visie, maar gaan als vrienden uit elkaar’, vertelt hij aan Misset Horeca.

Wouter Kik weg bij De Vierbannen: ‘Verschil van visie, maar als vrienden uit elkaar’

‘Als ik vooruit wilde gaan, dan moesten we mijn kant op’, vertelt de chef-kok die momenteel van een vakantie geniet. ‘De Vierbannen wilde graag een laagdrempeliger concept dat breder toegankelijk is. Voor het bedrijf is dat goed. En voor mij is het ook goed dat ik dan ik wegga. Ik geloof voor mezelf in topgastronomie. Dat is waar ik naar toe wil’, aldus Wouter Kik. De Vierbannen daarentegen gaat op een iets ander niveau, toegankelijker koken. Het restaurant De Vierbannen boven wordt brasserie, net als beneden. ‘Ik begrijp de keuze om laagdrempeliger te worden. Dus ga er in de toekomst beslist nog een keer eten. Voor De Vierbannen is het goed dat ze een andere weg zijn ingeslagen. Voor mij is het goed dat ik aan het begin van een nieuwe uitdaging sta. Om de cirkel te doorbreken moesten we uit elkaar.’

>>Video: dessert met zoete groente van Wouter Kik

Nieuwe uitdaging: ‘Ik blijf in Zeeland’

Wouter Kik heeft al een nieuwe uitdaging gevonden. Veel mag hij daarover nog niet kwijt. ‘Ik blijf wel in Zeeland. Zou er ook nooit weg willen. Maar het is niet op Schouwen Duiveland. Wel is het een restaurant in het hogere segment, waar ik me thuis voel en wat qua stijl dicht bij me staat.’ Verder vertelt de chef-kok dat het nog steeds zijn droom is om een eigen restaurant te beginnen. ‘Ik wacht nog op het juiste moment. Dat kan nog wel twee jaar duren, of zelfs langer. Ik doe dit op mijn gemak. Want als het eenmaal zo ver is, moet het perfect zijn. Deze stap is voor mij de beste stap die ik nu kan zetten.’

Download hier de pdf met het interview met Wouter Kik in Misset Horeca van 4 maart 2016.

Met zijn 26 jaar stoomde Wouter Kik de culinaire top van Nederland binnen, zo schreef Misset Horeca in Maart vorig jaar. 16 punten GaultMillau en de hoogste nieuwe binnenkomer in de Lekker, op nummer 88. Elke dag streeft hij naar het hoogst haalbare in de keuken. Heilige huisjes kent hij niet. Hij kookt met zeewater en maakt van zoete groente desserts. Pure chocolade brengt hij pas bij de friandises.

 

 

Reageer op dit artikel