Op 2 oktober 2017, de finaledag van Meester van Wijn & Spijs 2017, wordt de opvolger van Restaurant Eindeloos in Leeuwarden, bekend. Vorig jaar werd deze wedstrijd nog in samenwerking met Restaurantorganisatie JRE gehouden. Deze samenwerking is dit jaar losgelaten waardoor ook niet-leden van JRE aan de wijnwedstrijd konden deelnemen.
De drie finalisten maakten de beste wijn-spijs combinaties met drie wijnen van Domaine du Tariquet: Sauvignon, Réserve en Dernieres Crives. De wedstrijd wordt georganiseerd door Groupe du Vin in samenwerking met wijnimporteur LFE, ondersteund door het Franse wijnhuis Domaine du Tariquet.
Het team van De Ertepeller betaat naast ondernemer en chef Arjan Kuipers uit sommelier Denise Choufoer.
De zes restaurants die in de halve finale streden
Restaurant De Molenaar (Onderdendam)
Ferro (Berkel en Rodenrijs)
Restaurant Le Mirage (Emmeloord)
Fris (Haarlem)
De Ertepeller (Papendrecht)
Restaurant de Dijk (Volendam)
De halve finale was op 12 juni in het Miele Experience Center in Vianen. Elk restaurant-team (sommelier en chef) presenteerde daar een wijn/spijs combinatie aan de jury.