nieuws

Eigen wedstrijd voor overleden Roelof van der Laan

Restaurant 3445

Roelof van der Laan, de in mei 2017 overleden organisator van de vakwedstrijden in Assen, krijgt een eigen gastvrijheidsprijs. De winnaar van deze prijs krijgt de Maitre Roelof van der Laan-bokaal uitgereikt.

Eigen wedstrijd voor overleden Roelof van der Laan

Roelof van der Laan overleed op 24 mei 2017 aan de gevolgen van kanker. Hij is 65 jaar geworden.

‘We zullen hem missen, maar we laten zijn naam voortbestaan, schrijft Harry Bult op zijn website. ‘Er wordt een nieuwe wedstrijd ontwikkeld voor horeca professionals die voor de schermen actief zijn en de winnaar van deze nieuwe wedstrijd zal de Maïtre Roelof van der Laan Bokaal in ontvangst mogen nemen.’ De wedstrijden in Assen worden jaarlijks in februari gehouden. Nadere details over de nieuwe wedstrijd, opgedragen aan Van der Laan, zijn nog niet bekend.

Van der Laan was lange tijd actief in de organisatie van vakwedstrijden in het noorden van Nederland zoals Salon Culinaire in de Prins Bernardhoeve in Zuidlaren en later de Wynand Vogel Bokaal, een prijs die later van naam veranderde in Grand Prix EvenTT Culinair, in de TT-hal in de Assen.

Ook binnen SVH dacht hij mee over het opleiden van jonge mensen.

Hotel Braams

Tot aan het faillissement in 2016 werkte Roelof van der Laan bij Hotel Braams in Gieten als gastheer. Hij werkte er bijna 47 jaar en in die tijd gaf hij het vak door aan diverse nieuwe generaties als leermeester.

Reageer op dit artikel