nieuws

Horeca groep Leiden start eigen horecaopleiding

Restaurant 2060

Horeca Groep Leiden zet een eigen horecaopleiding op om zo zelf jong en talentvol personeel te werven en op te leiden. De Horeca Groep Academy, zoals de opleiding heet, is een interne opleiding. ‘We geven er leerlingen een eerlijke beloning en zelfs een baangarantie.’

Horeca groep Leiden start eigen horecaopleiding

Wouter van Leeuwen van Horeca Groep Leiden: ‘Al jaren is er een tekort aan goed opgeleid horecapersoneel, dat merken we ook bij onze horecagelegenheden. Opleidingen hebben een grote uitstroom. Goede koks, leidinggevenden en bedieningsmedewerkers met een passie voor de horeca worden schaars. Dat probleem willen we aanpakken met de start van de Horeca Groep Academy.’

>>Tienduizenden vacatures open voor leerlingen mbo horeca

Eenjarige opleiding

De opleiding betreft een éénjarige mbo-opleiding. De leerlingen worden intern opgeleid en hoeven slechts achttien keer per jaar naar school te komen voor de noodzakelijke theorielessen. De Horeca Groep Academy biedt bovendien baangarantie als de opleiding succesvol wordt afgerond.

Horeca Groep Leiden

Rob van Wijnen van Horeca Groep Leiden: ‘Bij verschillende opleidingen is de uitstroom groot omdat er teveel theorie is en er een lage beloning wordt gegeven aan de leerlingen. Dat motiveert hen niet en een gevolg daarvan is weinig gediplomeerde koks, en die hebben we juist hard nodig. Bij de Horeca Groep Academy sluit de theorie beter aan bij de praktijk’, zo stelt hij. Leerlingen leren door te doen. ‘We willen gemotiveerde leerlingen aan ons binden met een eerlijke beloning en doorgroeimogelijkheden bieden binnen ons bedrijf.’ Een eerlijke beloning houdt in dat de leerlingen voor de gehele 38-urige werkweek worden betaald en na een jaar een volwaardig mbo-diploma hebben: van basis-kok tot aan chef-kok, afhankelijk van de vooropleiding.

Horeca Groep Leiden

De Horeca Groep Academy gaat september 2017 van start. Horeca Groep Leiden is een organisatie die zich bezighoudt met het ontwikkelen van vernieuwende horecaconcepten. Onder De Horeca Groep vallen vijf (binnenkort zes) horecagelegenheden in Leiden: Italian bar bistro City Hall, Stadscafé van der Werff, Lot & de Walvis, The Bishop en La France. Alle gelegenheden hebben een eigen concept en doelgroep.

>>De noodklok: er zijn geen medewerkers meer!

Reageer op dit artikel