nieuws

MasterChef-winnaar Bart van Berkel onthult naam restaurant

Restaurant 3898

De winnaar van het tv-programma MasterChef van 2014, Bart van Berkel opent op 10 augustus de deuren van zijn eigen restaurant in de binnenstad van Haarlem. Petossi is de naam van de zaak. ‘Een Brabants begrip met een wereldse klank, maar met een oer-Hollandse betekenis’, aldus Van Berkel.

MasterChef-winnaar Bart van Berkel onthult naam restaurant

Nadat hij MasterChef won, ging Bart van Berkel in de leer bij topchefs als Sergio Herman, Peter Lute en Alain Caron en schreef daarna het kookboek ‘Ontdek het geheim van de chef’. Zijn borrelende verlangen naar een eigen restaurant, bereikte dit jaar het kookpunt. Om zijn droom te verwezenlijken, startte Van Berkel samen met zijn vrouw een crowdfundingactie waarmee zij binnen twee weken meer dan zeventig procent van het streefbedrag binnenhaalden. En nu, een maand later, is het volledige streefbedrag binnengehaald.

Petossi

De naam van zijn restaurant, Petossi is afgeleid van ‘boerenkoolstamppot’ op z’n Brabants. Voor de oorspronkelijk Brabantse MasterChef vertegenwoordigt dit gerecht onze Hollandse keuken op zijn best door zijn eenvoud en seizoensgebondenheid.

Multiculinair

Van Berkel is trots op de Nederlandse keuken die, door onze reislustige geschiedenis, boordevol buitenlandse invloeden zit. En dat is precies wat je kunt verwachten in het nieuwe restaurant van de MasterChef, zo laat de jonge ondernemer weten. Van Berkel gaat in zijn keuken aan de slag met mooie Nederlandse producten die op een multiculinaire wijze worden toegepast. Passend bij deze tijd. Bij Petossi eet je wat de pot schaft. Er is een twee- tot zesgangen menu dat wisselt op basis van het aanbod van moeder natuur. Aan tafel zal met liefde worden verteld over de herkomst en de speciale bereidingswijze van de ingrediënten.

Opening

Op 10 augustus gaat Petossi officieel open aan de Lange Veerstraat 15. Voor de openingsweek heeft Bart van Berkel verschillende MasterChefs en topkoks weten te strikken die in het hart van Haarlem hun culinaire kunnen gaan tonen.

Over Bart van Berkel

Van Berkel verkocht ruim 4 jaar geleden zijn ICT-bedrijf om zich fulltime met zijn passie bezig te gaan houden: koken. Een flinke carrière move. Hij schreef zich in voor de kooktalentenjacht MasterChef en – tegen zijn eigen verwachtingen in – kwam hij niet alleen door de auditierondes heen, hij won zelfs de finale. Daarna werkte hij in diverse restaurants, bij evenementen en op cruiseschepen. Zijn succes werd in 2015 bekroond met het kookboek ‘Ontdek het geheim van de Chef’ dat hij in samenwerking met dertien topchefs uitbracht in de Benelux.

Reageer op dit artikel