nieuws

Restaurantbezorgdienst Deliveroo breidt uit in Brabant

Restaurant 1218

Deliveroo, de restaurantbezorgdienst breidt woensdag 7 juni uit naar Tilburg en Den Bosch. Daarmee komt het aantal steden waar Deliveroo actief is op twaalf waarvan vier in Brabant.

Restaurantbezorgdienst Deliveroo breidt uit in Brabant

De riders – de fietsende bezorgers van Deliveroo – zijn nu ook actief in Den Bosch en Tilburg. Eindhoven en Breda werden al bediend. Met één druk op de knop kan iedereen in deze steden gerechten van hun favoriete restaurants bestellen.

Groei bestellingen

Het aantal bestellingen bij de partnerrestaurants van Deliveroo groeide het afgelopen jaar met 650 procent. Meer dan 1000 restaurants in Nederland zijn aangesloten zijn bij Deliveroo. Van beroemde nationale ketens tot kleine, zelfstandige restaurantjes. In Tilburg start Deliveroo met bijvoorbeeld eetcafé Polly Maggoo en trattoria La Nonna. Ook van de aangesloten restaurants in Den Bosch, zoals Mister H.A.M. Burger en Kakama, deden de meeste voorheen nog niet aan bezorging.

Keukencapaciteit vergroten

Philip Padberg, general manager van Deliveroo Nederland, vertelt: ‘Ik ben ontzettend blij met onze uitbreiding naar Den Bosch en Tilburg, waarmee we ons bezorggebied in Brabant opnieuw vergroten. We bieden de riders flexibel en aantrekkelijk werk, en lokale restaurants in Den Bosch en Tilburg een nieuwe groeikans. Via Deliveroo kan een restaurant de keukencapaciteit vergroten en daardoor meer gasten laten genieten van hun eten. Een virtueel restaurant zit nooit vol.’
Deliveroo heeft in Nederland nu meer dan 1700 riders die dagelijks gerechten bezorgen.

>>Lees hier meer achtergrondnieuws over de restaurant bezorgdiensten in Nederland.

Culinaire eetbezorgdiensten nemen een vlucht. Wat zijn de kansen en mogelijkheden voor restaurants? ‘Het is absoluut lucratief’, aldus Anne Oor van de Amsterdamse horecagroep UMH Group. Chef-kok Moshik Roth – van &Samhoud Places, het tweesterrenrestaurant dat sinds april gerechten thuis laat bezorgen – ziet het vooral als een mooie mogelijkheid om zijn gerechten met meer mensen te kunnen delen. Lees er hier meer over.

De stelling

Twee horecaprofessionals reageren iedere twee weken op een actuele stelling. Deze week is de stelling: ‘Als moderne horecaondernemer hoort thuisbezorgen gewoon bij je formule’. Lees hier de meningen van Simon Wijers van De Prins van Terbregge in Rotterdam en Ferdinand v.d. Koppel van Thai Food Café in Amsterdam.

Reageer op dit artikel