nieuws

Restaurant Savage sluit deuren op huidige locatie

Restaurant 2000

Restaurant Savage aan de Schiedamse Vest 14 in Rotterdam sluit de deuren op 23 juli op de huidige locatie. De locatie blijkt te groot voor het concept.

Restaurant Savage sluit deuren op huidige locatie

‘We werken altijd met het mooie wat de natuur ons kan bieden.  Alleen is dat op grote schaal erg lastig, omdat wij ons wel altijd aan onze filosofie willen vasthouden’, meldt team Savage op haar Facebookpagina. In het laag seizoen van de horeca speelt dan ook een economische reden een rol. ‘Wij hebben altijd met veel plezier een belevenis verzorgd aan iedereen die Savage heeft bezocht.’

Nieuwe locatie

Het restaurant houdt de deuren open tot en met 23 juli. In augustus start op de huidige locatie van Savage een nieuw restaurant. Volgend jaar zullen chef-kok James Maros en souschef Rijk Juten op een nieuwe locatie verder gaan met Savage. De twee gaan op zoek naar een kleinere locatie. Tips voor een nieuwe, kleinere locatie zijn er welkom. (savagekeuken@gmail.com). Maros: ‘Wij nemen de naam mee naar de nieuwe locatie met minder couverts. Het liefst met 20 a 25 couverts. Dat is goed combineren met wat kan worden geleverd in de omgeving.’ De verhuizing van het concept is noodzakelijk omdat het in Rotterdam lastig is om alles rond te krijgen met de leveranciers waarmee Savage wil werken, lokale boertjes uit de omgeving. Van dat concept willen we niet afstappen, dus dan is dit een hele volwassen beslissing.’

>>Sommelier start restaurant Savage in Rotterdam

Opening

Sommelier Xander Rodrigues opende op 21 september 2016 samen met zijn vrouw Natalia (29) restaurant Savage aan de Schiedamse Vest. De natuur speelt een belangrijk element  in hun restaurant met 45 couverts.  ‘Een stukje wildernis met luxe in het hart van Rotterdam. Terug naar de essentie, van boer tot bord’, vertelde de ondernemer destijds aan Misset Horeca.

Sappen

In sommige gevallen komt dat bord er echter niets eens aan te pas. Een aantal gerechten wordt geserveerd op keien, mos of op bot. Bij restaurant Savage worden ook zelfgemaakte alcoholvrije sappen geschonken. ‘Paprikasap bijvoorbeeld met gele bieten en een beetje rode peper. Deze komt in een mooi glas, geserveerd op een stukje boomstam met aarde eronder.’  Blikvanger in het restaurant is een echte eikenboom die middenin de zaak staat. Ook de glazen wijnkast is bewonderenswaardig. 

Afscheidsmenu

Savage op de huidige locatie heeft de deuren voor diner geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 17.30 uur en voor de lunch van donderdag tot en met zondag vanaf 12.00 uur. ‘We zullen vanaf volgende week een speciaal afscheidsmenu serveren met de favorieten gerechten’, meldt het team.

 

Reageer op dit artikel