nieuws

Ruben van Dieten stopt met Brasserie NL

Restaurant 4287

Ruben van Dieten is gestopt met Brasserie NL in Leidschendam. Hij was in bezit van een Bib Gourmand. Zondag 18 juni heeft hij zijn laatste gasten uitgezwaaid. Van Dieten deelde zijn besluit donderdag 22 juni op Facebook. Wat hij nu gaat doen is niet bekend.

Ruben van Dieten stopt met Brasserie NL
Ruben van Dieten

Ruben van Dieten (43) was in bezit van een Bib Gourmand en zijn restaurant was aangesloten bij de JRE,

Ruben van Dieten zegt in een emotionele boodschap op Facebook te stoppen met zijn zaak. ‘Na een aantal jaren keihard werken en doorzetten heb ik helaas moeten besluiten het doek te laten vallen voor Brasserie NL. Wat de toekomst brengt, weet ik nog niet. Ik zal u daar in ieder geval van op de hoogte stellen.’ Hij sluit af met de woorden ‘What doesn’t kill you makes you stronger.’

Zijn LinkedIn profiel meldt: ‘Interested in new opportunities’

Ruben van Dieten zegt tegen Misset Horeca dat het gaat om een combinatie van privé- en economische omstandigheden. Later in het telefoongesprek komt naar voren dat de fiscus beslag heeft gelegd op de zaak om zo een belastingschuld te innen. Van Dieten: ‘Ik heb zo’n heftig jaar achter de rug dat ik hier in berust. De fiscus zit me al twee jaar op de hielen. Ze willen een betaling afdwingen, maar doen op deze manier aan kapitaalvernietiging.  De exploitatie verkopen zal lastig worden. En een deal met de huurbaas zit er ook niet meer in. Het is echt een prachtig pand, mooi ingericht maar het staat voor mij op de verkeerde plek. Hartje Den Haag zou  beter geweest zijn…’

Zes medewerkers Ruben van Dieten

Er is geen faillissement uitgesproken door de rechtbank en de zes medewerkers van Brasserie NL hebben al zicht op ander werk. Van Dieten gaat zich nu richten op de afwikkeling van de zaken. Zij bedrijfsvorm is een BV. ‘Daarna is het tijd voor rust en bezinning. Ik heb nog geen zicht op wat dan komt. Maar als ik  volgende maand voor een werkgever aan de slag wil, regel ik dat. Dat lukt in deze arbeidsmarkt, maar ik wil even rust. Ik heb zeven jaar keihard voor de zaak gewerkt.’

Ruben van Dieten

Chef Ruben van Dieten startte met Brasserie NL in het voorjaar van 2010. Daarvoor kookte hij twee jaar bij Le Cirque in Scheveningen. Bij Le Cirque volgde hij Robert Kranenborg op.

Daarvoor had hij ook een eigen zaak, Dining in Den Haag. Hier kookte hij van oktober 2005 tot oktober 2007. Van Dieten begon zijn culinaire loopbaan bij Restaurant Savelberg en De Zwethheul.

Brasserie NL

Brasserie NL in Leidschendam zat in een Rijksmonument pand aan het Neherpark in een pand met de naam Dr. NeherLab. Een industrieel rijksmonument uit de vijftiger jaren. Het voormalige laboratorium, dat direct opvalt door zijn 50 meter hoge toren, staat bekend om de ontwikkelingen en de toekomst van telecommunicatie uit de vorige eeuw.

Reageer op dit artikel