nieuws

Strijd om titel Beste Leerbedrijf Horeca van start

Restaurant 957

De strijd om de titel het Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018 gaat op 1 juni van start. Een wedstrijd die jaarlijks wordt georganiseerd door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH).

Strijd om titel Beste Leerbedrijf Horeca van start

Meedoen met Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018 kan op verschillende manieren. Docenten van ruim veertig mbo-scholen nomineren de leerbedrijven waarvan zij vinden dat ze kans maken op de titel. Leerlingen die werkzaam zijn bij hun leerbedrijf en vinden dat het leerbedrijf ten minste op de longlist moet komen te staan als blijk van waardering kunnen hun leerbedrijf nomineren via de website. Nieuw dit jaar: leerbedrijven kunnen zichzelf ook aanmelden. Kijk hiervoor op www.besteleerbedrijfhoreca.nl.

Beste Leerbedrijf Horeca

Beste Leerbedrijf Horeca is in het leven geroepen om leren in de praktijk te stimuleren en de waarde die leerbedrijven voor de horecasector hebben onder de aandacht te brengen. Dit is goed voor de individuele leerbedrijven en de sector als geheel. Ricardo Eshuis, Directeur SVH: ‘De horeca staat bekend om haar goede opleiding op de werkvloer. Met de aangetrokken economie en de gestegen vraag naar medewerkers, is opleiden van groot belang. Niet alleen aanstormend talent maar ook begeleiding van lerende medewerkers is steeds belangrijker om mensen meer perspectief te bieden in de horeca. Goede leerbedrijven leiden leerlingen op, maar ook medewerkers die zich verder willen ontwikkelen. Het is zaak om als branche gezamenlijk te blijven streven naar topkwaliteit. Daar dragen we met Beste Leerbedrijf Horeca graag ons steentje aan bij.’

Leestips: 

>>Tips van het beste Leerbedrijf

>>Tips: Wat wil een leerling van zijn leerbedrijf?

Wedstrijd

Restaurant Vroeg in Bunnik is Leerbedrijf van het Jaar 2016

Wanneer een genomineerd leerbedrijf deelneemt aan de wedstrijd krijgen zij tal van mogelijkheden aangereikt om hoog te kunnen scoren door middel van tips en trucs en promotiemiddelen. Ook dit jaar kan er via de geheime ronde weer extra punten worden verdiend. Natuurlijk staat de kwaliteit van het leerbedrijf en leeromgeving hoog in het vaandel. We hebben een extra element aan de finale toegevoegd waardoor het ook hier een echte wedstrijd blijft en tot op het laatste moment spannend is.

Prijzen

De winnaar mag niet alleen een jaar lang de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018 dragen, het bedrijf wint ook de award, een bewijs voor aan de muur en een SVH Meester komt een dag in het bedrijf langs. Bovendien mag het leerbedrijf een persoon afvaardigen voor de branchevaststellingscommissie van SVH waarin hij samen met andere grote branchepartijen een belangrijke stempel drukt op het vaststellen van de kwaliteitsstandaarden in de horecabranche. De nummers 2 en 3 krijgen ook bezoek van een SVH Meester en een muurbordje om te laten zien dat ze op een mooie plaats zijn geëindigd.

Verloop van de wedstrijd

Docenten en leerlingen hebben tot 11 oktober de tijd om leerbedrijven te nomineren. Daarna begint de beoordelingsronde en worden docenten, leerlingen en leermeesters gevraagd de genomineerde leerbedrijven te beoordelen. Op basis van de beoordelingen worden punten toegekend en ontstaat de deelnemerslijst. Begin november wordt bekend gemaakt welke 10 leerbedrijven de meeste punten hebben behaald. Deze krijgen bezoek van een commissielid, dat op basis van een gesprek en checklist advies zal uitbrengen aan de Commissie Beste Leerbedrijf Horeca. De commissie beoordeelt de top 10 leerbedrijven en bepaalt aan de hand hiervan de top 3. Dan volgt de juryronde waarin de vakjury deze 3 leerbedrijven bezoekt en aan de hand van beoordelingscriteria de winnaar en de nummers 2 en 3 selecteert. De winnaar van de titel ‘Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018’ wordt bekend gemaakt op de Horecava, waar eveneens de prijzen aan de top 3 worden uitgereikt.

 

Reageer op dit artikel