nieuws

Tjitze van der Dam lanceert Hollandse klassiekers anno nu

Restaurant 1007

Hollandse klassiekers als appeltaart, arretjescake, hutspot en saucijzenbroodjes, worden beschreven in het kookboek Hollandse klassiekers van Tjitze van der dam.

Tjitze van der Dam lanceert Hollandse klassiekers anno nu

In dit nieuwe kookboek van chef-kok Tjitze van der Dam vind je Hollandse klassiekers met een verrassende, moderne twist, zoals bitterballen van hete bliksem, worstenbroodjes met gerookte paling, hachee van Texels lam en ijs met drop. Probeer ‘vergeten’ eten zoals nagelhout en jan-in-de-zak uit of ontdek streekgerechten zoals Fryske dúmkes en Limburgs zuurvlees. Maar ook appelepap, vlaflip en wentelteefjes zijn typisch Nederlands en kun je op een originele manier bereid terugvinden in dit kookboek.

Van INK naar QO hotel

Tjitze van der Dam is een bevlogen chef-kok uit, Friesland, die naar de randstad is vertrokken om zijn vakkennis te verbreden. Daar ging hij aan de slag als souschef van Menno Post bij Ron Blaauw restaurant en daarna bij De Vrienden van Jacob, om vervolgens op eigen benen een keukenteam te leiden als executive chef bij het INK hotel in Amsterdam bij restaurant Pressroom. Hij maakte daar deel uit van het team dat onder leiding van general manager Jolanda Sadni Ziane de Dutch Hotel Award 2016 won.

Als jonge chef wordt hij door vele belangrijke vakbladen erkend als culinair talent van de toekomst en hij heeft daarvoor diverse onderscheidingen ontvangen waaronder de Saisonnier’s Persprijs en de Cooking Rookie Award. Hij organiseert grootse culinaire evenementen om mensen met elkaar te verbinden. Zo heeft hij 24 sterrenchefs bijeengebracht om 24 uur lang gezamenlijk te koken voor het goede doel. Tjitze wil graag meehelpen om de wereld duurzamer te maken. Na de zomer gaat Van der Dam aan de slag bij QO hotel in Amsterdam, het duurzaamste hotel van Europa.

Het kookboek Hollandse klassiekers anno nu is te koop in de boekhandel en online te bestellen.

Reageer op dit artikel