nieuws

TV kok Rene Pluijm start proeflokaal en kookstudio ineen

Restaurant 2757

TV-kok Rene Pluijm – bekend van tv-serie Pluijms Eetbare Wereld – is een crowdfundingcampagne gestart voor zijn nieuwe uitdaging: het openen van een kookstudio, proeflokaal, kookwinkel en productiehuis in één.

TV kok Rene Pluijm start proeflokaal en kookstudio ineen

De locatie is al bekend: in een pand aan de haven van IJmuiden. Hiermee speelt Pluijm in op de groeiende belangstelling naar een gezonde levensstijl en de herkomst van voedsel.

Kookstudio

De winkel van 400m2 – die reeds drie jaar bestaat – wordt uitgebreid met een proeflokaal waar je gerechten en borrelhapjes kunt eten maar ook kunt meenemen, een kookstudio waar tv- en videoproducties worden opgenomen, een keuken waar je kookles kunt volgen en waar nieuwe gerechten worden ontwikkeld, en een winkel waar je alles voor in de keuken vindt. Het is een mond vol, maar volgens Pluijm vraagt de ruimte erom, en de markt ook. Daarnaast kan hij dankzij de kookstudio zijn droom verder waarmaken: ‘Bijdragen en mensen inspireren met voedsel is de kern van mijn droom.’

Pluijm is van plan om er in de toekomst bijzondere events te hosten. Voor nu ligt de focus op de winkel, het proeflokaal en de kookstudio. In de winkel vinden kookliefhebbers hoogwaardige spullen voor in de keuken, kookboeken, handgemaakte snijplanken, olijfolie, conserven én ‘de beste Cava ter wereld’. Het proeflokaal vestigt zich ernaast en vanaf daar kijk je straks zo de kookstudio in.

Crowdfunding

Om zijn plan te kunnen realiseren is Pluijm een crowdfundingcampagne gestart via CrowdAboutNow. Eten verbroedert, vindt Pluijm. En die verbroedering is tevens de reden dat hij voor crowdfunding gekozen heeft. ‘Het brengt mensen bij elkaar in een community die zich niet alleen financieel verbindt, maar die ook kennis en nieuwe klanten meebrengt. De betrokkenheid die je hiermee creëert, is warmer en sterker dan de zakelijkheid van bijvoorbeeld een bank.’ Pluijm ziet zijn bedrijf dan ook graag als de eettafel waar de founders aan zitten: ‘Founders die blij worden van en meedelen in het mogelijke succes, zowel financieel als persoonlijk.’

 

Reageer op dit artikel