nieuws

UberEats van start in Utrecht

Restaurant 2686

UberEats, die dienst die ook de bezorging van McDonald’s voor haar rekening neemt, gaat van start in Utrecht. Utrecht is naast Amsterdam de tweede stad in Nederland waar UberEats wordt gelanceerd.

UberEats van start in Utrecht
UberEats koerier in Amsterdam

UberEats is een app voor on-demand maaltijdbezorging door fietskoeriers. De dienst is al actief in 97 steden wereldwijd. UberEats rekent in Utrecht permanent geen bezorgkosten en vraagt geen minimum bestelbedrag.

Commissie restaurants UberEats

Welke commissie UberEats vraagt aan restaurants wil woordvoerder Marieke Verhaar niet zeggen tegen Misset Horeca.

Enkele zaken in Utrecht die participeren zijn Speck, Stan & Co, Buck’s BBQ House, SLA, Vishandel Volendam, Broodcompany, Dapp Frietwinkel en Poke Perfect. Marieke Verhaar: ‘Dagelijks melden nieuwe restaurants zich aan.’

Sinds vrijdag 16 juni kunnen Utrechters dagelijks tussen 11.00 uur ‘s ochtends en 23.00 uur ‘s avonds snel kiezen uit vele honderden maaltijden van vele lokale restaurants in de app va Uber.

Geen bezorgkosten

UberEatsMarco Knitel, general manager UberEats Nederland: ‘We maken gebruik van onze technologie op het gebied van logistiek voor het bezorgen van maaltijden. Met de ervaring die we in Amsterdam hebben opgedaan, weten we dat we in Utrecht een ontzettend efficiënt model kunnen neerzetten en geen bezorgkosten hoeven te rekenen. In combinatie met een uitgebreid aanbod aan maaltijden en restaurants, verwachten we een vliegende start in Utrecht.’

In de UberEats app vinden gebruikers een divers aanbod aan maaltijden van vele kwalitatief goede Utrechtse restaurants, variërend van salades en poké bowls tot hamburgers en spareribs.

>> Meer over UberEats op deze webiste

Het bestellen is heel simpel. De gebruiker downloadt de UberEats app voor Android of iOS, selecteert het restaurant naar keuze, bestelt zijn favoriete producten en betaalt in de app met zijn of haar creditcard of PayPal account. Zodra de koerier op enkele minuten afstand van het restaurant is, ontvangt het restaurant een seintje om de bestelling te bereiden. De koerier meldt zich in het restaurant, haalt de bestelling op en bezorgt deze binnen gemiddeld 30 minuten op de ingevoerde locatie.

Gerechten zijn al leverbaar binnen 30 minuten en naarmate gebruikers vaker bestellen bij UberEats krijgen zij gepersonaliseerde aanbevelingen voor een volgende bestelling.

>> Meer over maaltijdbezorging op Misset Horeca.

Reageer op dit artikel