nieuws

Vijf finalisten Bocuse d’Or Nederland 2017 bekend

Restaurant 4725

De vijf chefs die doorgaan naar de finale van de Bocuse d’Or Nederland zijn bekend. De finale wordt gehouden op 18 september 2017 tijdens de beurs Gastvrij Rotterdam. Tien kandidaten streden maandag 12 juni 2017 bji FrieslandCampina in Wageningen on een plek in de finale.

Vijf finalisten Bocuse d’Or Nederland 2017 bekend

De finalisten voor  Bocuse d’Or Nederland 2017 zijn:

  • Gert van der Heijden, landgoed Hotel Het Roode Koper* (Leuvenum)
  • Kees Visser, restaurant Bij Kees (Zierikzee)
  • Thomas Beekhuis, Paviljoen Sterrebos (Groningen)
  • Lars Drost, restaurant Ciel Blue** (Amsterdam)
  • Marco van der Wijngaard, restaurant ’t Amsterdammertje* (Loenen aan de Vecht)

Na een spannende finale in het FrieslandCampina Innovation Center waar de klokken van de wedstrijd terug tikten, gingen 10 kandidaten de strijd aan voor een plek in de landelijke finale van Bocuse d’Or Nederland. Wedstrijdleider SVH Meesterkok Marco Poldervaart over de presentaties: ‘Vandaag hebben we gezien dat Nederland fantastische vakmensen heeft die ons land culinair nog beter op de kaart gaan zetten.’

De overige vijf kandidaten die streden voor een finaleplek waren:

  1. Jeroen van Brecht, restaurant, hotel en spa Savarin (Rijswijk)
  2. Niels Greefhorst, Slot Oostende (Goes)
  3. Randy Karman, restaurant Bord’eau** (Amsterdam)
  4. Rémi Truijen, restaurant Bog (Den Haag)
  5. Robert van de Kolk, De Meesterproef (Nijmegen)

Deze vijf zijn helaas niet door naar de volgende ronde

Route naar  Bocuse in Lyon

De finale wordt gehouden op maandag 18 september 2017 op de vakbeurs Gastvrij Rotterdam. Voorzitter Jonnie Boer: ‘De route naar Lyon is maandag 12 juni met een sterk Nederlands veld van jonge culinaire talenten voortgezet. Discipline, vakmanschap en passie voor koken komen samen in deze vakwedstrijd van het hoogste niveau.’

De Europese finale wordt gehouden in Turijn van 10 tot en met 12 juni 2018 tijdens de vakbeurs Terra Madre Salone del Gusto. De 11 beste kandidaten van de Europese finale gaan strijden op de wereldfinale die gehouden wordt tijdens de vakbeurs Sirha in Lyon van januari 2019.

De opdracht Bocuse Nederland

Het bestuur heeft ervoor gekozen om groenten dit jaar centraal te stellen met als thema ‘verfijning’. De kandidaten hebben elk zes wedstrijdborden gepresenteerd met minimaal één bereiding van kalfsvlees, vier garnituren, waarvan één aardappel- of meelspijsgarnituur.

De ingrediënten van één van de garnituren moesten worden samengesteld uit de versmarkt met producten van Makro, Chef en FrieslandCampina.

De opdracht voor de Nederlandse finale wordt in augustus bekend gemaakt. Vast staat dat de kandidaten 8 wedstrijdborden moeten presenteren. Dit geldt als opmaat naar de 12 borden en presentatie op een schaal die tijdens de Europese finale in Turijn verplicht is.

Paul Bocuse

Deze culinaire wedstrijd, gecreëerd door Paul Bocuse in 1987, vindt om de twee jaar plaats in Lyon, brengt 24 landen samen over 5 continenten. Naast een kookwedstrijd is het ook een avontuur dat chefs wereldwijd samenbrengt en verder begeleidt naar hun hogere ambities.

Meer lezen over Bocuse d’Or op Misset Horeca >>>

Reageer op dit artikel