nieuws

Beste vrouwelijke chef Zuid-Amerika gastchef Joris Bijdendijk

Restaurant 702

De Deense topchef Kamilla Seidler kookt begin oktober drie dagen samen met Joris Bijdendijk in Restaurant Rijks in Amsterdam. Seidlers restaurant Gustu is de afgelopen jaren twee keer verkozen tot Bolivia’s beste restaurant.

Beste vrouwelijke chef Zuid-Amerika gastchef Joris Bijdendijk

De Deense Kamilla Seidler zal 6 tot en met 8 oktober samen koken met Joris Bijdendijk bij Restaurant Rijks in Amsterdam. Jaarlijks nodigt Bijdendijk internationale topchefs uit voor een meerdaagse collaboratie.

Nummer 14 van Latijns Amerika

Kamilla Seidler, opgeleid aan de Hotel & Restaurant school in haar geboortestad Kopenhagen, heeft veel ervaring opgedaan in restaurants als Mugaritz, Manoir Aux Quat’ Saisons, Paustian en Geist. In 2012 wordt ze door Noma‘s mede-oprichter Claus Meyer gevraagd als chef van restaurant Gustu in Bolivia. Gustu is nummer 14 op de Latin America’s 50 Best lijst.

Uitsluitend Boliviaans

Gustu streeft de ‘0 kilometer-filosofie’ na: het restaurant werkt uitsluitend met ingrediënten die in Bolivia zijn geplant, geteeld en verwerkt. Ook zetten Seidler en haar team zich in voor verbetering van de levensomstandigheden voor boeren en voor culinaire innovatie.

Kamilla Seidler & Joris Bijdendijk Menu

Chefs Seidler & Bijdendijk creëren samen een uitgebreid menu tijdens het evenement. Tijdens de lunch wordt en 6-gangen menu geserveerd voor €75 en tijdens het diner een 8-gangen menu voor €105.

Reageer op dit artikel