nieuws

Chef Jan Nijland overleden

Restaurant 1427

Jan Nijland, chef van Restaurant Bovenmeester in Steenwijk, is op 39-jarige leeftijd overleden. Nijland was ziek. Jan Nijland kreeg van Michelin, 1,5 jaar na de opening van zijn eigen zaak, eind 2013 een Bib Gourmand.

Chef Jan Nijland overleden

Jan Nijland runde de zaak samen met zijn partner Fransina Wagteveld.  Samen hebben ze twee kinderen, een zoon en een dochter. Nijland stierf op 14 juli 2017.

Op Facebook meldt het team van Bovenmeester – gevestigd in een voormalig schoolgebouw: ‘Nu het vuur gedoofd is, wil jij dat wij doorgaan. Dat gaan we doen; Bon Chef.’ Jan Nijland

Restaurant Bovenmeester gaat vrijdag 18 juli weer open.

Jan Nijland werkte voor zijn carrière als patron-cuisinier onder meer bij sterrestaurants De Librije, De Bokkedoorns en De Lindenhof in Giethoorn.

Bovenmeester zette bewust in op het hogere segment. ‘Maar we wilden het wel toegankelijk houden voor iedereen. Lekker eten. Zonder een hoge drempel. Als we zelf uit eten gingen, deden we dat vaak buiten Steenwijk. In dat gat zijn we met Bovenmeester gestapt en blijkbaar werkt het. Onze gasten waarderen ons natuurlijk, maar als je dan ook van Michelin die erkenning krijgt is dat geweldig,’ zei Wagteveld destijds tegen Misset Horeca.

Reageer op dit artikel