nieuws

Diego Buik opent pop-upburgerrestaurant: Burger Atelier

Restaurant 1482

Hamburgerkoning Diego Buik gaat deze zomer een pop-upburgerrestaurant openen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Het restaurant, genaamd Burger Atelier, is in iedere stad voor twee dagen geopend en biedt plaats aan 25 gasten.

Diego Buik opent pop-upburgerrestaurant: Burger Atelier
(C)Roel Dijkstra

‘In totaal zullen we dus 150 burgers serveren’, aldus de chef-kok van South of Houston in Den Haag. ‘Het worden burgers die net even anders zijn. Gemaakt met speciaal voor de pop-up gedraaid vlees en zelfgemaakte sauzen en broodje. Hier bakken we geen hamburgers, hier boetseren we burgers. We denken in composities, schilderen met ingrediënten en schaven aan vorm en smaak. Hier maken we kunst….burgerkunst.’ Verder vertelt hij: ‘Ik ga met de pop-up in bestaande locaties van restaurants zitten. Ik ben bezig met drie locaties in het centrum van elke stad.’

>> 9 tips van Diego Buik voor de perfecte burger

Duurste hamburger

In het kader van ‘International Hamburger Day’, zette Buik eind mei het record op zijn naam met de duurste hamburger van Nederland. De hamburger werd onder meer belegd met bladgoud en kaviaar. Er hing een prijskaartje aan van 2050 euro.

Passie voor hamburger

Zijn liefde voor de hamburger ontstond in Londen waar hij twee jaar als souschef werkte bij Soho House. ‘De burgertrend was daar upcoming. Vond dat super. Terug in Nederland wilde ik daar iets mee doen. De trend was hier nog niet zichtbaar.’ Bij Eetcafé Opa in Rotterdam zette hij zijn eerste eigen burger op de kaart. Later volgde Stroom in Rotterdam. Het mocht geen standaard burger worden. ‘Daar is de echte Gourmet Burger ontstaan. Ben gaan zoeken naar combinaties, smaken, en combinaties van vleessoorten.’ Het werd een burger van kalf en rund met gebakken ei en hollandaise saus. De burger leverde zelfs een prijs op. In 2015 werd deze verkozen tot ‘Beste hamburger van Rotterdam. ‘Sindsdien ben ik me vol gaan concentreren op de burger en is de liefde alleen maar gegroeid en heb ik altijd de burger op de kaart gezet in de zaken waar ik ging werken.’

 

 

 

Reageer op dit artikel