Yuri Hovius is al langer in Amsterdam actief. Zo werkte hij onder andere als souschef bij The College Hotel, The Dylan Hotel en het Amstel Hotel. Bij Rosarium Amstelpark wordt hij herenigd met operationeel manager Jordi van den Berg, met wie hij eerder succesvol samenwerkte.
Voorgedragen door voorganger.
Hovius neemt de positie over van de huidige chef Tim Golsteijn. Hij verlaat Rosarium Amstelpark en Parker’s voor een avontuur met Pascal Jalhay. Golsteijn start als chef van Bougainville, restaurant in het nieuwe TwentySeven hotel. Hovius is voorgedragen door Golsteijn op basis van persoonlijke werkervaringen. 'We willen met Rosarium in de top tien van evenementenlocaties van Amsterdam staan. Dan is koken op hoog niveau een must', aldus Maarten van Eembergen, eigenaar van Rosarium Amstelpark.
Lees ook: Eric Toren over nieuwe TwentySeven Hotel
Nieuwe keukenbrigade gezocht
Hovius wordt voor zijn gerechten onder andere geïnspireerd door de Australische chef Peter Gilmore van het sterrenrestaurant Quay. Gilmore staat bekend om zijn ‘nature-based cuisine. Daarin maakt hij veel gebruik van kruiden, bloemen en ongebruikelijke groenten. Hovius is op dit moment druk bezig met het uitbreiden van de keukenbrigade. Daarvoor is hij p zoek naar geschikte koks 'om Rosarium Amstelpark en Parker’s restaurant naar een hoger niveau te tillen.