nieuws

Yuri Hovius nieuwe chef-kok Rosarium Amsterdam

Restaurant 554

Chef-kok Yuri Hovius gaat met ingang van 7 augustus aan de slag bij Rosarium Amstelpark en Parker’s restaurant in Amsterdam. De huidige executive souschef van Crown Plaza South volgt Tim Golsteijn op die aan de slag gaat bij Bougainville, onder Pascal Jalhay.

Yuri Hovius nieuwe chef-kok Rosarium Amsterdam

Yuri Hovius is al langer in Amsterdam actief. Zo werkte hij onder andere als souschef bij The College Hotel, The Dylan Hotel en het Amstel Hotel. Bij Rosarium Amstelpark wordt hij herenigd met operationeel manager Jordi van den Berg, met wie hij eerder succesvol samenwerkte.

Voorgedragen door voorganger.

Hovius neemt de positie over van de huidige chef Tim Golsteijn. Hij verlaat Rosarium Amstelpark en Parker’s voor een avontuur met Pascal Jalhay. Golsteijn start als chef van Bougainville, restaurant in het nieuwe TwentySeven hotel. Hovius is voorgedragen door Golsteijn op Rosarium_logo_groen Amstel Park Amsterdambasis van persoonlijke werkervaringen. ‘We willen met Rosarium in de top tien van evenementenlocaties van Amsterdam staan. Dan is koken op hoog niveau een must’, aldus Maarten van Eembergen, eigenaar van Rosarium Amstelpark.

Lees ook: Eric Toren over nieuwe TwentySeven Hotel

Nieuwe keukenbrigade gezocht

Hovius wordt voor zijn gerechten onder andere geïnspireerd door de Australische chef Peter Gilmore van het sterrenrestaurant Quay. Gilmore staat bekend om zijn ‘nature-based cuisine. Daarin maakt hij veel gebruik van kruiden, bloemen en ongebruikelijke groenten. Hovius is op dit moment druk bezig met het uitbreiden van de keukenbrigade. Daarvoor is hij p zoek naar geschikte koks ‘om Rosarium Amstelpark en Parker’s restaurant naar een hoger niveau te tillen.

Reageer op dit artikel