nieuws

Indonesisch restaurant Garoeda Den Haag mag weer open

Restaurant 2969

Het bekende Indonesische restaurant Garoeda in Den Haag mag weer open. De inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaven daarvoor dinsdag na een nieuwe inspectie het groene licht, laat een woordvoerder van de dienst weten.

Indonesisch restaurant Garoeda Den Haag mag weer open

Het Indonesisch restaurant aan de Kneuterdijk moest vorige week de deuren sluiten wegens de slechte hygiëne. De horecazaak stond al een tijdje onder verscherpt toezicht van de NVWA. Zowel het bewaren als het hanteren van voedsel zou te wensen overlaten.

‘Indonesisch formatie-restaurant’

Vlak voor de sluiting kwam Garoeda nog in de schijnwerpers, omdat D66-leider Alexander Pechtold en ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers daar probeerden hun politieke meningsverschillen bij te leggen. Donderdag zal Garoeda weer de eerste gasten ontvangen, zegt bedrijfsleider Waldie Sariman. ‘We hebben niks in huis, moeten de etenswaren bestellen en alles weer klaarmaken.’

‘Niks mis met algehele hygiëne’

Hij baalt van de sluiting, die zes dagen duurde, niet alleen vanwege de financiële schade maar ook vanwege de slechte publiciteit. ,,We zijn afgerekend op één product, de gele rijst. Die was niet op de juiste manier gekoeld. Maar met de algehele hygiëne is niets mis, dus daaraan hoeven we niets te veranderen’, aldus Sariman.

Onder verscherpt toezicht

Het Indonesisch restaurant blijft nog wel onder verscherpt toezicht, meldt de NVWA. Dat betekent dat er iets vaker wordt gekeken hoe het eraan toegaat in de uitspanning. Volgens Sariman komen inspecteurs altijd al regelmatig en zijn ze wat hem betreft altijd welkom.

Reageer op dit artikel