nieuws

Koning neemt Meesterkok Willem-Pieter van Dreumel aan als chef-kok

Restaurant 1285

Koning Willem-Alexander heeft SVH Meesterkok Willem-Pieter van Dreumel aangenomen als chef-kok. Van Dreumel heeft een flinke cv. Zo was hij onder meer twintig jaar de rechterhand van Erik van Loo van tweesterrenrestaurant Parkheuvel.

Koning neemt Meesterkok Willem-Pieter van Dreumel aan als chef-kok
SONY DSC

Dagblad De Telegraaf meldt vrijdag dat Willem-Pieter van Dreumel de nieuwe chef-kok wordt van de koning. Van Dreumel komt van Het Bosch in Amsterdam. De SVH Meesterkok trad daarvoor in dienst van Villa de Duinen in Noordwijk als opvolger van Jean-Jacques Menanteau. Hij stapte over van het in dezelfde plaats gevestigde opleidingsinstituut De Baak, omdat ‘hij het koken in de topkeuken miste‘.

Van Dreumel werkte voor zijn overstap naar De Blaak liefst twintig jaar samen met tweesterrenchef Erik van Loo. De Meesterkok koos na die tijd voor een stap terug, zodat hij meer tijd kon besteden aan zijn gezin. Van Loo en Van Dreumel werkte van de twintig jaar, vijf jaar samen bij Parkheuvel. Daarvoor stonden ze samen achter de kachel bij De Zwethheul en bij Hotel-Restaurant Savelberg. Eerder in Misset Horeca spraken de chefs over hun samenwerking als waren ze broers. Erik van Loo: ‘Als ik in de spiegel kijk, dan zie ik mezelf en Willem-Pieter. We zijn vier handen op één buik.’

Meesterkok

Een SVH meesterkok is een kok die de meesterproef van de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) succesvol heeft afgelegd. De SVH-meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die in de horeca in Nederland behaald kan worden. Een SVH-meesterkok heeft met zijn proef bewezen bekwaam te zijn in het leiden van de organisatie in de keuken en er zorg voor te kunnen dragen dat het koksvak op het hoogste niveau wordt uitgevoerd.
De titel meesterkok is merkenrechtelijk beschermd. Alleen diegenen die bij SVH geslaagd zijn voor de meesterproef en officieel geïnaugureerd zijn als meester en zodoende zijn opgenomen in het register van SVH-meesters, hebben toestemming voor het voeren van deze titel.

Reageer op dit artikel