nieuws

Martijn Hendrikse nieuwe chef-kok restaurant Johannes

Restaurant 2623

Restaurant Johannes heeft een nieuwe chef-kok. Sinds begin deze maand geeft Martijn Hendrikse leiding aan de keuken van Restaurant Johannes in Amsterdam.

Martijn Hendrikse nieuwe chef-kok restaurant Johannes

Martijn Hendrikse komt over van Villa Lokeend in Vinkeveen. Hij neemt zijn eigen brigade mee naar Amsterdam. In Villa Lokeend staat vanaf 1 augustus een nieuwe chef-kok in de keuken. Bij Johannes zal Hendrikse elke maand een verrassing menu neer zetten. Zijn kookstijl is Frans georiënteerd met een moderne twist. Restaurant Johannes is zeven dagen per week geopend voor diner. Met het onlangs aanstellen van Restaurant manager Sander Krijns wil Johannes naar de culinaire top in Amsterdam.

Over restaurant Johannes

‘Johannes heeft de ambitie een echte topzaak te zijn, waar de gast een onvergetelijke, culinaire avond te wachten staat. De prachtige locatie, waar de Leidsegracht uitkomt in de Herengracht, onderstreept die ambitie’, aldus de initiatiefnemers na de opening in 2013.

Koks

Chef-kok Arne Russchen en Tommy den Hartog stonden voorheen aan het roer van restaurant Johannes. Russchen werkte eerder voor de Vrienden van Jacob en Vinkeles. Den Hartog was werkzaam bij Vinkeles.  Tommy den Hartog staat nu met Jaimie van Heije aan het roer van het ronddraaiende restaurant Moon dat de deuren opende in A’DAM Toren. Russchen is nu eigenaar van restaurant Adam in Amsterdam.

 

Reageer op dit artikel