nieuws

Michiel van der Kroon chef-kok bij Floor17 Amsterdam

Restaurant 925

Michiel van der Kroon is de nieuwe chef-kok van restaurant Floor17. Hij staat sinds kort aan het hoofd van de keuken op 80 meter hoogte in Ramada Apollo Amsterdam Centre. Van der Kroon runde al eerder de keuken van Bib Gourmand restaurant La Sirène en The Harbour Club Amsterdam Zuid.

Michiel van der Kroon chef-kok bij Floor17 Amsterdam

Met Floor17 deel ik mijn passie voor eerlijk koken en streekproducten. We werken het liefst met lokale leveranciers. Elk onderdeel wordt gebruikt om de smaken maximaal tot hun recht te laten komen’, aldus Michiel van der Kroon.

Ambachtelijke bereidingen

Van der Kroon vindt kennisdeling over ambachtelijke bereidingen belangrijk: ‘Gezonde en verantwoorde voeding is niet vanzelfsprekend in alle landen. Daarom begeleiden we ieder jaar minimaal 2 leerling-koks om duurzaam te werken: in productkennis en we leren ze diverse ambachtelijke technieken zoals het fileren van zeeduivel, tonijn of Nederlands wild.’

De chef kiest voor het gebruik van seizoensproducten, waardoor het menu om de 2 à 3 weken wisselt. ‘Onze koks worden gestimuleerd om creatief te zijn met producten van het seizoen. Wij gebruiken deze alleen in de periode waarop ze op z’n mooist zijn. Ons Chefs menu presenteert de lekkerste smaken van dat moment’, aldus Michiel van der Kroon.

Bib Gourmand ambitie

‘Met Floor17 hebben we de ambitie dit najaar de ambitie voor een Bib Gourmand’, aldus Erik-Jan Bausch, general manager van Ramada Apollo Amsterdam Centre.
Het Ramada Apollo Amsterdam Centre is het grootste Ramada-hotel van Europa en is gevestigd aan de ring van Amsterdam, direct aan het Rembrandtpark. Het gebouw werd na vier jaar leegstand omgetoverd tot een viersterrenhotel met 446 kamers en 8 vergaderzalen. Met restaurant Floor17 en haar Rooftop Terrace op 85 meter hoogte een absolute hotspot in Amsterdam. Het hotel en Floor17 organiseren regelmatig evenementen op het dakterras, zoals de Air-bubble en de Rooftop Movie Nights.

Reageer op dit artikel